ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΕΕ: Έκθεση προόδου των Σκοπίων

ΕΕ: Έκθεση προόδου των Σκοπίων

Ψηφίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ για το 2012 του εισηγητού κ. Richard Howitt, μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

Δυστυχώς, η έκθεση περιλαμβάνει, εν τέλει το επιτακτικό αίτημα προς το Συμβούλιο για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, επιρρίπτοντας έμμεσα το βάρος της ευθύνης για τις εξελίξεις στην ελληνική πλευρά.

Επιπλέον, η προσπάθεια να αφαιρεθούν οι όροι «Μακεδονία» και «μακεδονικός» που αναφέρονταν τόσο στο αρχικό κείμενο, όσο και σε πολλές τροπολογίες, κατέληξε στη σολομώντεια λύση να αφαιρεθεί ο όρος «Μακεδονία» αλλά να παραμείνει ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονικός» σε ένα σημείο της έκθεσης.

Για τους λόγους αυτούς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που συμμετείχαν στη ψηφοφορία καταψήφισαν το τελικό κείμενο της έκθεσης, το οποίο εγκρίθηκε τελικά με 38 ψήφους υπέρ και 13 κατά. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η κα. Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και τακτικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε τα εξής:

«Για πολλοστή φορά και παρά τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών, οι συσχετισμοί στο ΕΚ δεν επιτρέπουν μια καθαρή υπέρ της Ελλάδος θέση. Βεβαίως, η τάση αυτή ακολουθεί τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τα τελευταία χρόνια ζητάει έναρξη διαπραγματεύσεων, θεωρώντας ότι αυτό θα βοηθήσει και στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το θέμα του ονόματος. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Εκεί η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας erga omnes και μόνο τότε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος χώρας. Είναι προφανές, ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στηρίζουν απαρέγκλιτα την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.