ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Αλβανία δημιουργεί υπηρεσία για τον έλεγχο των σωμάτων ασφαλείας

Η Αλβανία δημιουργεί υπηρεσία για τον έλεγχο των σωμάτων ασφαλείας

Η Αλβανία δημιουργεί μία νέα υπηρεσία για να ελέγχει τα σώματα ασφαλείας, η νέα υπηρεσία θα έχω ως αντικείμενο την την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διερεύνηση διοικητικών παραβιάσεων.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και καταγγελιών στο υπουργείο Εσωτερικών θα συγχωνευθούν, ενώ η Kρατική Aστυνομία και η Φρουρά θα ελέγχονται από μια νέα δομή, η οποία θα ονομάζεται Υπηρεσία Αστυνομικής Εποπτείας.

Αυτό προβλέπει ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία διαβούλευσης, ενώ αναμένεται να εγκριθεί από την κυβέρνηση, το οποίο θα υποβληθεί στη συνέχεια στη Συνέλευση.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και Παραπόνων ιδρύθηκε με νόμο το 2014, αντικαθιστώντας την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου (ICS).

Όπως σημειώνεται η Υπηρεσία Εποπτείας της Αστυνομίας θα έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διερεύνηση διοικητικών παραβιάσεων και ποινικών αδικημάτων στην αστυνομία και τους φρουρούς, την επιθεώρηση, τον έλεγχο και τον χειρισμό καταγγελιών, τη διαδικασία ελέγχου στην αστυνομία και την επαλήθευση των υπαλλήλων σχετικά με την τήρηση των προϋποθέσεων απόκτησης πιστοποιητικού ασφαλείας.

Η νέα υπηρεσία θα επιβλέπει τους υπαλλήλους των δομών της κρατικής αστυνομίας, τους υπαλλήλους των δομών για την προστασία υψηλών κρατικών προσωπικοτήτων και αντικειμένων ιδιαίτερης σημασίας, καθώς και το προσωπικό της Ακαδημίας Ασφαλείας.

Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αστυνομίας θα υπάγεται άμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών. Η νέα δομή σε κεντρικό επίπεδο θα έχει τη γενική διεύθυνση, η οποία οργανώνεται σε επίπεδο τμήματος, διεύθυνσης, τομέα και τμήματος ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριότητας. Σε τοπικό επίπεδο, ο Οργανισμός εκπροσωπείται από περιφερειακές διευθύνσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: echedoros-a.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.