ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σκόπια: Πρόταση δυσπιστίας κατά του αντιπροέδρου Νίκολα Ντιμιτρόφ

Σκόπια: Πρόταση δυσπιστίας κατά του αντιπροέδρου Νίκολα Ντιμιτρόφ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, VMRO-DPMNE, υπέβαλε σήμερα πρόταση δυσπιστίας κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι ο Νίκολα Ντιμιτρόφ πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, επειδή, όπως είπε, αρνήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για να επεξηγήσει τις κυβερνητικές πολιτικές σχετικά με τη διαμάχη της χώρας με τη Βουλγαρία.

Ο Μιλοσόσκι είπε ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έπρεπε να είχε αποπέμψει ο ίδιος τον Νίκολα Ντιμιτρόφ μέχρι τώρα, αλλά και ότι ο ίδιος ο Ντιμιτρόφ θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. εάν είχε την αίσθηση ευθύνης.

Ο σκοπός της πρότασης δυσπιστίας, πρόσθεσε ο Μιλόσοσκι, είναι να αποφευχθούν περαιτέρω επιβλαβείς αποφάσεις για τη χώρα που θα μπορούσαν να ληφθούν από τον Ντιμιτρόφ.

Η πρόταση δυσπιστίας του VMRO-DPMNE κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Βουλής που θα ορίσει ο πρόεδρος του Σώματος.

Τα δεδομένα στα Σκόπια

Δεδομένου ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πλειοψηφία στη Βουλή, έστω και ισχνή (62 βουλευτές, σε σύνολο 120 που αριθμεί το νομοθετικό Σώμα των Σκοπίων), η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε το VMRO-DPMNE κατά του Νίκολα Ντιμιτρόφ δεν πρόκειται έχει καμία τύχη και σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτικών, το VMRO-DPMNE προέβη σε μία τέτοια κίνηση για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο.

Η διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας σχετίζεται με την άρνηση της Σόφιας να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον περασμένο Μάρτιο ότι τα Σκόπια μπορεί να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ένωση. Η επίσημη έναρξη αυτών των ενταξιακών διαπραγματεύσεων επρόκειτο να γίνει εντός του Δεκεμβρίου, όμως η Βουλγαρία έθεσε βέτο, αναφέροντας ότι δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 και των Σκοπίων, λόγω διαφόρων ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.