Στη φυλακή ξάδελφος πρώην Αλβανού υπουργού – Μετέφερε ναρκωτικά στην Ιταλία

Στη φυλακή ξάδελφος πρώην Αλβανού υπουργού – Μετέφερε ναρκωτικά στην Ιταλία

Στις ιταλικές φυλακές οδηγείται ο ξάδελφος του άλλοτε Αλβανού υπερυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης Σαϊμίρ Ταχίρι, ο οποίος μετέφερε ναρκωτικά από το Δυρράχιο στην Ιταλία με το αυτοκίνητο του υπουργού.

Το εφετείο δεν μείωσε ούτε μια ημέρα την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 15 ετών και 5 μηνών και έτσι ο εξάδελφος που από τον περασμένο Μάιο πέτυχε να βγει από τις φυλακές με «κατ’ οίκον περιορισμό», τώρα υποχρεώνεται να ξαναεπιστρέψει.

Η καταδίκη του υπουργού

Ο Χαμπιλάζ, πρωτόδικα καταδικάστηκε στις 19 Ιουνίου 2019, ενώ η σύλληψή του, υποχρέωσε σε παραίτηση τον τότε υπερυπουργό της κυβέρνησης Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι. Μάλιστα υπό την πίεση της Αμερικανικής πρεσβείας [βλέπε DEA], ο Ταχίρι κάθισε παραδειγματικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου σ’ άλλη δίκη που έγινε στα Τίρανα [Σεπτέμβρης 2019] για «κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος».

Ο Ταχίρι, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια αλλά με αναστολή και «δοκιμασία» όπως αποκαλούν την «δικαστική επιτήρηση» στην Αλβανία. Πάντως ο εισαγγελέας ήθελε να τον καταδικάσει και για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ενώ είχε ζητήσει την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το όνομά του είχε εμφανιστεί στις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκαναν οι Καραμπινιέροι στο πλαίσιο έρευνας για την σύλληψη του εξαδέλφου του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.