Σερβία, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Συμφωνία οικονομικής συνεργασίας

Σερβία, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Συμφωνία οικονομικής συνεργασίας

Στην υπογραφή συμφωνίας για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών τους σχέσεων θα προχωρήσουν, τον επόμενο μήνα, η Σερβία, η Τουρκία και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικού και Εσωτερικού Εμπορίου και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Ρασίμ Λιάγιτς (φωτό), του υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και του υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Μίρκο Σάροβιτς.

Η συμφωνία θα καθορίζει τη συγκεκριμένη μορφή συνεργασίας μεταξύ των τριών υπουργείων, με στόχο την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας και την αύξηση του εμπορίου μεταξύ των τριών χωρών.

Εξάλλου, στόχος της συμφωνίας είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών σχημάτων στην τουρκική αγορά και τρίτες αγορές, δήλωσε ο κ. Λιάγιτς στο πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούνγκ».

Από την πλευρά του, ο κ. Σάροβιτς δήλωσε ότι η συνάντηση του με τους κ.κ. Λιάγιτς και Τσαγλαγιάν ήταν ένα βήμα προς την υλοποίηση των συμπερασμάτων της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

«Ο κ. Λιάγιτς και εγώ κάναμε ένα σχεδιασμό για να προσεγγίσουμε, από κοινού, Τούρκους εταίρους και αυτό ακριβώς είναι το θέμα: Η Σερβία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα στο πεδίο της οικονομίας εάν συνεργάζονται», υπογράμμισε ο κ. Σάροβιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.