ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

« 10 Αλβανοί έχουν σκοτωθεί στον συριακό εμφύλιο»

« 10 Αλβανοί έχουν σκοτωθεί στον συριακό εμφύλιο»

Σύμφωνα με την κοσοβάρικη  εφημερίδα Koha Ditore έως τώρα πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 10 άτομα αλβανικής καταγωγής στις μάχες στην Συρία.

Οι συγκεκριμένοι πολεμούν με την πλευρά των ανταρτών  ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και δρούν αυτήν την στιγμή στην πόλη του Χαλεπίου .Ο Muhamet Koprova, 22 ετών αποτελεί το τελευταίο θύμα την εβδομάδα που πέρασε αναφέρει η εφημερίδα .

Σύμφωνα με πηγές των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει η εφημερίδα “Kohë Ditore” 8 από τους  νεκρούς Αλβανούς είχαν καταγωγή από το Κόσοβο, την κοιλάδα του Πρέσεβο και την Αλβανία και 2 ήταν  Σύροι  υπήκοοι με κοσοβάρικη καταγωγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο νεαρός  Muhamet Koprova από την Μιτρόβιτσα  που σκοτώθηκε στις αρχές της εβδομάδος ανήκε σε εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση και ζούσε στην Σουηδία με την οικογένεια του .

Ο αριθμός των Αλβανών που πολεμάει στην Συρία ανέρχεται στους 140 οι οποίοι έχουν διαμοιραστεί σε 2 γρούπ στο Χαλέπι καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα .

Την εμφάνιση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου να πολεμούν στην Συρία συνοδεύει η εκπαίδευση των Σύρων ανταρτών σε στρατόπεδα στο Κοσσυφοπέδιο. O KLA χαρακτηρίστηκε από τον Robert Gelbard, ειδικό απεσταλμένο του  πρώην Αμερικανού προέδρου Bill Clinton στα Βαλκάνια, ως «χωρίς καμία αμφιβολία, τρομοκρατική ομάδα».

Το 1998, το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α συμπεριέλαβε τον KLA ως τρομοκρατική οργάνωση, που χρηματοδοτείται από ισλαμικές χώρες. Πολλά από τα μέλη της Al Qaeda ήταν γνωστό ότι έχουν λάβει εκπαίδευση σε στρατόπεδα του Κοσσυφοπεδίου.

Το NSNBC ανέφερε πως η αλβανική μαφία, που εμπλέκεται με το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων και τη σωματεμπορία, συνεργάζεται με ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν στα σχέδιά τους τη δολοφονία του Προέδρου Ασάντ.

Η ένταξη των μαχητών του KLA στην Συρία εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τη δυτική υποστήριξη στη συριακή αντιπολίτευση, αλλά  και τον ενδεχόμενο εξοπλισμό των διεθνών τρομοκρατών μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr          

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.