ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λοιμωξιολόγος στα Σκόπια αντί να ασχολείται με τον κορωνοϊό έκανε αρχαιοκαπηλία

Λοιμωξιολόγος στα Σκόπια αντί να ασχολείται με τον κορωνοϊό έκανε αρχαιοκαπηλία

Ανώτερος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης του VMRO-DMPNE, ο λοιμωξιολόγος Βέλο Μαρκόφσκι και άλλα επτά άτομα κατηγορούνται για παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές στην επικράτεια των Σκοπίων και την εξαγωγή και πώληση πολύτιμων αρχαίων αντικειμένων της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Οργανωμένου Εγκλήματος της «Βόρειας Μακεδονίας», το 2017 και το 2018, οι κατηγορούμενοι «ατομικά ή μαζί, χωρίς την άδεια των αρμόδιων αρχών, πραγματοποίησαν παράνομες αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους και τοποθεσίες έφεραν στην επιφάνεια αρχαιολογικά ευρήματα και στη συνέχεια πωλήθηκαν πελάτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την τηλεόραση Telma των Σκοπίων, ο λοιμωξιολόγος Μαρκόφσκι, ο οποίος πρόσφατα έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του VMRO DPMNE, είχε φυλάξει μερικά από τα αντικείμενα στο διαμέρισμά του μέχρι να βρεθεί αγοραστής, τα οποία, όπως είπε είχε βρει σε παράνομες ανασκαφές σε ενδεδειγμένες αρχαιολογικές περιοχές.

Η Εισαγγελία ανέφερε ότι η έρευνα διήρκεσε αρκετούς μήνες και διευκρινίζει ότι το κατηγορητήριο είναι για «οργάνωση ομάδας για διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με παράνομη αρχαιολογική έρευνα και ανασκαφές, με σκοπό την απόκτηση παράνομης περιουσίας».

«Τα μέλη της ομάδας αντάλλαξαν γνώσεις σχετικά με τη θέση ορισμένων αρχαιολογικών τοποθεσιών που περιέχουν φυσικές σπάνιες ιδιότητες, και αφού τα βρήκαν, χρησιμοποιώντας συστήματα ανίχνευσης, πραγματοποίησαν μια μη εξουσιοδοτημένη έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: echedoros-a.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.