ΥΠΑΜ Βουλγαρίας: «Τα Σκόπια είναι το πιο τραγικό κομμάτι της βουλγαρικής ιστορίας»

ΥΠΑΜ Βουλγαρίας: «Τα Σκόπια είναι το πιο τραγικό κομμάτι της βουλγαρικής ιστορίας»

Ο υπουργός Άμυνας & Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ συνεχίζει τις πιέσεις προς τα Σκόπια για την υπογραφή συμφωνίας με τη Βουλγαρία.

«Μέχρι σήμερα, παρά όλες τις αντιξοότητες της εποχής, παρά τον τρόμο που επιβλήθηκε μετά το 1944 στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται Βούλγαροι. Έχουμε ηθικό και ιστορικό καθήκον σε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ στην BNT.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε συμβιβασμό, αλλά όταν κάνετε συμβιβασμό με τους πολιτικούς των Σκοπίων, δεν το βλέπουν ως χειρονομία ευγένειας, αλλά ως αδυναμία, λέει ο Καρακατσάνοφ.

Ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται και ότι η Βουλγαρία δεν είχε καμία πρόθεση να αλλάξει κανένα από τα αιτήματά της.

«Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους. Θέλουμε κάτι πολύ απλό: είμαστε τόσο καλοί ώστε να πούμε ότι η ταυτότητά τους δημιουργήθηκε όταν δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για αυτό (1944)», είπε ο Καρακατσάνοφ.

Ήταν αποφασισμένος ότι η Βουλγαρία δεν έκλεισε την πόρτα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίλυση ανοιχτών ζητημάτων με Βόρεια Μακεδονία είναι στρατηγικής σημασίας.

«Όπως είπε ο Πρόεδρος Πέταρ Στογιάνοφ, αυτή [η βαρδαρική Μακεδονία] είναι το πιο ρομαντικό – αλλά θα προσθέσω – το πιο τραγικό μέρος της ιστορίας μας. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό που συμβαίνει στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Καρακατσάνοφ για την βουλγαρική τηλεόραση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.