ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σερβία: Δεύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό εμβολιασθέντων – Προμηθεύτηκε εμβόλια από όλες τις χώρες

Σερβία: Δεύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό εμβολιασθέντων – Προμηθεύτηκε εμβόλια από όλες τις χώρες

Οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό στη Σερβία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, εμβολιάστηκαν συνολικά 398.804 πολίτες. Όπως ανέφερε η πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς, η Σερβία είναι δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, μετά την Βρετανία, σε αριθμό εμβολιασθέντων ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Η Σερβία μέχρι σήμερα παρέλαβε ένα εκατομμύριο δόσεις του κινέζικου εμβολίου Sinopharm, περίπου εκατό χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech και 2.400 δόσεις του ρωσικού Sputnik-V.

Η πρωθυπουργός Ανα Μπρνάμπιτς ανήγγειλε την άφιξη αύριο 40.000 δόσεων του Sputnik-V και τη Δευτέρα 9.800 δόσεων του εμβολίου Pfizer-Biontech. Πολύ σύντομα αναμένεται και μία ακόμη μεγάλη παρτίδα, ενός εκατομμυρίου δόσεων, του κινέζικού Sinopharm.

Η Σερβία συνολικά έχει παραγγείλει και προπληρώσει περίπου οχτώ εκατομμύρια δόσεις διαφόρων εμβολίων. Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε, αναμένεται να φτάσει στη Σερβία επιτροπή του ρωσικού ινστιτούτου Gamaleja για να εξετάσει αν πληρούνται οι τεχνολογικές προϋποθέσεις για την παραγωγή στο ινστιτούτο ‘Torlak’ στο Βελιγράδι του εμβολίου Sputnik-V.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία συνεχίζει να είναι δύσκολη. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1592 κρούσματα κορωνοϊού ενώ απεβίωσαν 21 ασθενείς. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.206 ασθενείς εκ των οποίων οι 162 είναι διασωληνωμένοι. Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 390.637 άνθρωποι και 3.965 απεβίωσαν από επιπλοκές του κορονοϊού. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 1,01%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.