Νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Κοσσόβου: Ποιοι προηγούνται

Νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Κοσσόβου: Ποιοι προηγούνται

Το κόμμα Vetevendosje («Αυτοδιάθεση») οδεύει προς τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Κοσσοβο, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κρατική εκλογική επιτροπή, μετά την καταμέτρηση του 46% των ψήφων, δείχνουν πως το Vetevendosje προηγείται με 48%, ενώ ένα άλλο αντιπολιτευόμενο κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσσόβου (PDK), προβλέπεται να έρθει δεύτερο με ποσοστό 18,3% των ψήφων.

Το κυβερνών κόμμα, Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου (LDK), προβλέπεται ότι θα καταλάβει την τρίτη θέση με 13,7% των ψήφων, ενώ η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσόβου (AAK), προβλέπεται να συγκεντρώσει το 8,2%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το Vetevendosje δεν είναι πιθανό να εξασφαλίσει πλειοψηφία 61 εδρών στο Κοινοβούλιο και θα πρέπει να βρει έναν εταίρο για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.