ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αλβανία: Ο Ε.Ράμα δρομολογεί την καθαίρεση του Προέδρου Ι.Μέτα

Αλβανία: Ο Ε.Ράμα δρομολογεί την καθαίρεση του Προέδρου Ι.Μέτα

Σε νέα φάση πολιτικής όξυνσης εισέρχεται η Αλβανία, με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να δρομολογεί, μετά την εκλογική νίκη του, την καθαίρεση του προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, που όμως αρνείται να παραιτηθεί καταγγέλλοντας εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές.

Χθες, η αλβανική Βουλή υπερψήφισε την πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαίρεσης του Ιλίρ Μέτα από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κατηγορία ότι παραβίασε ωμά το Σύνταγμα, υποκίνησε τη διάσπαση και την αντιπαράθεση μεταξύ των Αλβανών στην προεκλογική περίοδο και προσέβαλε εκπροσώπους δυτικών στρατηγικών εταίρων στην Αλβανία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για καθαίρεσή του, ο Μέτα μίλησε για νέα φάρσα, που στόχο έχει να αποσπάσει την προσοχή από την εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές και απαιτεί την ανακαταμέτρηση των ψήφων.

Από χθες στους αρμόδιους θεσμούς της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και της Δικαιοσύνης έχουν καταφθάσει δεκάδες καταγγελίες και μηνύσεις κομμάτωντης αντιπολίτευσης για νοθεία στις εκλογές και εκλογικά ποινικά αδικήματα.

Ο Ιλίρ Μέτα είχε έντονη παρουσία στην προεκλογική εκστρατεία, απευθύνοντας δημόσιες εκκλήσεις για προστασία της ψήφου των πολιτών και απειλώντας με σκληρά μέτρα κατά όποιου επιδιώξει να εξαγοράσει την ψήφο και νοθεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν έκρυβε, επίσης, στις δημόσιες εμφανίσεις του την αντιπαλότητά του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, ενώ ο πρωθυπουργός κατηγορούσε τον Μέτα ότι υποστήριζε προεκλογικά την αντιπολίτευση παραβιάζοντας το Σύνταγμα σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα ανέλαβε και πριν από δύο χρόνια παρόμοια πρωτοβουλία με τις ίδιες κατηγορίες κατά του Ιλίρ Μέτα, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από παρέμβαση δυτικών νομικών θεσμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.