Το ΑΚΕΛ διάλεξε χθες τον επόμενο υποψήφιο πρόεδρο Δημοκρατίας για το 2018

Το ΑΚΕΛ διάλεξε χθες τον επόμενο υποψήφιο πρόεδρο Δημοκρατίας για το 2018

Ο Μάικ Σπανός, επιχειρηματίας και υποστηρικτής της διάσωσης της Κύπρου μέσω μνημονίου, εξελέγη χθες ως ο υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας του ΑΚΕΛ, από την Κεντρική Eπιτροπή του κόμματος…

Ο κ. Σπανός θα είναι ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018, καθώς είναι η μοναδική πρόταση του ΑΚΕΛ. Ως προς τα ενδοκομματικά του ΑΚΕΛ, η υποψηφιότητα του κ. Σπανού είναι εντυπωσιακή διότι ο ίδιος είχε επικρίνει σφοδρότατα την προεδρική πενταετία του Δημήτρη Χριστόφια περιγράφοντάς την ως καταστροφική. Ο κ. Σπανός είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του μνημονίου, περιγράφοντας την τρόικα ως μέλη ναυαγοσωστών της κυπριακής οικονομίας. Ο κ. Σπανός έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας M.S. Business Power Ltd και ιδρυτικός πρόεδρος της Green Dot.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Σπανός διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής Coca-Cola, η οποία είναι η 5η μεγαλύτερη σε εμφιαλώσεις στο δίκτυο της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Από το 1981 έως και το 2008 ήταν γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της κυπριακής Coca-Cola (Λανίτης), ενώ και τώρα διατηρεί θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της εταιρείας. Στο πλούσιο βιογραφικό του κ. Σπανού περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η περίοδος της αντιπροεδρίας του στο Δ.Σ. του CIIM (2005-2009), ενώ από το 2014 διατηρεί θέση ανώτερου ανεξάρτητου διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και ανεξάρτητου μη εκτελεστικού διευθυντή. Παράλληλα, κατείχε θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.