ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνεχίζονται για 7η ημέρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας

Συνεχίζονται για 7η ημέρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας

Συνεχίζονται οι συνομιλίες και σήμερα, 7η ημέρα, της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας και 2η μέρα της διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας. Στις 10.00 αρχίζουν οι συνομιλίες στο τραπέζι (2) για τις εσωτερικές πτυχές και στις 11.00 στο τραπέζι (1) για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Αυτές είναι και οι μοναδικές πληροφορίες που διέρρευσαν μαζί με το ενδεχόμενο της επιστροφής του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, την προσεχή Πέμπτη. Κατά τα λοιπά όλες οι πλευρές αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις.

Ωστόσο δυσφορία προκάλεσε χθες δηκτικό σχόλιο του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιεχόμενο των προτάσεων που κατέθεσαν οι ε/κ, το οποίο απαντήθηκε δεόντως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης τονίζοντας: «Ενδεχομένως επιθυμούν άλλες σκοπιμότητες, ενδεχομένως να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πραγμάτων. Επειδή μας παρακολουθεί ο κυπριακός λαός που πραγματικά ενδιαφέρεται να υπάρξει αποτέλεσμα στις συζητήσεις εδώ στην Ελβετία, θα καλέσω τον υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει δημόσια για την τουρκική πρόταση. Να δώσει στη δημοσιότητα, να περιγράψει την τουρκική πρόταση όπως έχει υποβληθεί στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Μοναδική ένδειξη του περιεχομένου και του κλίματος που επικράτησε στη χθεσινοβραδινή πενταμερή διάσκεψη για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, αργά χθες το βράδυ, ήταν η φράση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη: «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι είναι όλα όπως τα θέλαμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.