ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύπρος: «Πυρά» της αντιπολίτευσης σε Ν. Αναστασιάδη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Κύπρος: «Πυρά» της αντιπολίτευσης σε Ν. Αναστασιάδη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Εντείνονται τα πυρά από υποψηφίους και κόμματα της αντιπολίτευσης κατά του Κύπριου προέδρου ΝίκουΑναστασιάδη, μετά τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη προεδρική θητεία στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Ιανουαρίου.

Το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι χρησιμοποίησε το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το αναλόγιο του Προεδρικού Μεγάρου σε μια αμιγώς προεκλογική συγκέντρωση.

Ο κύριος Αναστασιάδης, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, προσπάθησε «να δικαιολογήσει τα λάθη και τις παραλείψεις πέντε χρόνων, χωρίς ποτέ να αναλάβει την ευθύνη ή έστω να αναγνωρίσει την αποτυχία της πολιτικής του».
Η κυρία Προκοπίου είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται σε «πλήρη διάσταση με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξεγελάσει τον λαό για να συνεχίσει την αποτυχημένη στρατηγική του στο Κυπριακό».
Το δίλημμα των προεδρικών εκλογών, ανέφερε, είναι απλό: «Είτε θα συνεχιστεί η ίδια αποτυχημένη πολιτική Αναστασιάδη, είτε θα πετύχουμε την αλλαγή, την αξιοπιστία και την ελπίδα που φέρνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν».

Ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υποστηρίζεται κυρίως από το ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πετύχει μια ευκαιριακή και όχι μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε τραπεζικό τομέα με 72 δισεκατομμύρια ευρώ και σήμερα τον παραδίδει με 48, παρέλαβε 385 χιλιάδες πολίτες σε εργασία και σήμερα παραδίδει 370 χιλιάδες πολίτες σε εργασία, παρέλαβε μια κοινωνία με πολύ λιγότερους νέους εκτός εργασίας και παραδίδει σήμερα μια οικονομία στην οποία περίπου 40 χιλιάδες πολίτες έχουν φύγει από τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κύριος Μαλάς, «θα πρέπει να εξηγήσει το “success story” στους κουρεμένους καταθέτες, στα κουρεμένα ταμεία προνοίας και στους κατόχους αξιογράφων».

Ο υποψήφιος για την προεδρία, πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, είπε ότι η πολύ αναμενόμενη εξαγγελία του Νίκου Αναστασιάδη ήρθε τελικά «μέσα από μια φιέστα» σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.

Το όραμα και οι εξαγγελίες του Νίκου Αναστασιάδη δεν περιείχαν βεβαίως «δεσμεύσεις» αυτή τη φορά , αλλά περιορίστηκαν στην απαρίθμηση των, κατά την άποψή του, «οικονομικών επιτευγμάτων» της διακυβέρνησης του, είπε.

Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε, επίσης, ότι η προσπάθεια του να επιβάλει τον εαυτό του ως τη δύναμη σύνεσης στο Kυπριακό είναι αυτή που οδήγησε , σε αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μέσα στην ομιλία του ως «επικίνδυνη οποιαδήποτε προσπάθεια επίτευξης λύσης μέσα από υποχωρήσεις».

Όταν επιμένει ακόμα και σήμερα ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν από κει που διακόπηκαν , «φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί ότι με τις υποχωρήσεις του ο κύριος Αναστασιάδης, έθεσε ένα πλαίσιο λύσης που οδηγεί δυστυχώς, όχι σε βιώσιμη λύση, αλλά σε λύση τουρκικών προδιαγραφών» κατέληξε Ο Γ. Λιλλήκας.

Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις των κομμάτων με εξαίρεση τον ΔΗΣΥ, που στηρίζει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος πολίτης δικαιούται να έχει ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, «με χαρά ακούσαμε την εξαγγελία για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη».

Ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι πρέπει να έχει συνέχεια η πορεία ανάκαμψης, ασφάλειας και σταθερότητας. Με σταθερά βήματα, ανέφερε, «θα συνεχίσουμε να χτίσουμε μια ακόμα καλύτερη Κύπρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.