ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προκαλούν οι Τουρκοκύπριοι – Εκβιάζουν τη συνέχιση των συνομιλιών με την αναγνώριση του «ψευδοκράτους»!

Προκαλούν οι Τουρκοκύπριοι – Εκβιάζουν τη συνέχιση των συνομιλιών με την αναγνώριση του «ψευδοκράτους»!

Προκαλεί σε δηλώσεις του στο Reuters, ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Οζντίλ Ναμί, εγκαλώντας τη διεθνή αναγνώριση και νομιμοποίηση του ψευδοκράτους, ως όρο για την κάθοδο σε περαιτέρω συνομιλίες!

Κληθείς να διευκρινίσει τη θέση του, ο κ. Ναμί είπε «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το πολιτικό μας καθεστώς, εάν οι Ελληνοκύπριοι πουν όχι εκ νέου, είτε σε μια συμφωνία που θα οδηγηθεί σε δημοψήφισμα είτε σε ένα δημοψήφισμα».

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο η θέση αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί στους Τουρκοκύπριους κάποιου είδους αναγνώριση, εάν μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό δεν καταλήξει λόγω των θέσεων που πεισματικά υποστηρίζουν οι Ελληνοκύπριοι, όπως ελέχθη, ο κ. Ναμί απάντησε: «Ακριβώς».

Και οι δύο πλευρές, ανέφερε, συμφωνούν ότι το παρόν καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει. «Είτε θα το αλλάξουμε ολοκληρώνοντας την ομοσπονδιακή λύση είτε θα το αλλάξουμε με κάποιο άλλο τρόπο. Και στα δύο σενάρια, να γίνει κατά τρόπο που θα συμφωνηθεί αμοιβαία.»

«Κανένας δεν μπορεί να πείσει τους Τουρκοκύπριους ξανά να εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις που θα είναι όμηροι ενός νέου ‘όχι’ των Ελληνοκυπρίων,» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι για να έχουμε μια αξιόπιστη διαδικασία θα πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε στον κόσμο μας ότι αυτή η διαδικασία θα έχει συγκεκριμένη περίοδο ολοκλήρωσης, στο τέλος της οποίας, θα ληφθεί μια απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαφορετικά, είπε, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσουμε την αναγκαία στήριξη του κόσμου για μια διαδικασία διαπραγματεύσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.