ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Αναστασιάδης: «Όχι στην κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την όποια λύση του Κυπριακού»

Ν. Αναστασιάδης: «Όχι στην κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την όποια λύση του Κυπριακού»

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να δει να καταρρέει η Κυπριακή Δημοκρατία χάρη της όποιας λύσης του Κυπριακού.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983, τόνισε πως δεν πρόκειται να φέρει ενώπιον του λαού λύση για την οποία δεν πιστεύει ότι αποτελεί αυτό που επιδιώκει ο λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, «διότι η όποια λύση που δεν θα επιτρέπει τα ελάχιστα, την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου θα καταρρεύσει την επομένη».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η 15η Νοεμβρίου του 1983, ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αποτελεί για κάθε πολίτη όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και κάθε πολίτη στον κόσμο που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, μία μέρα κατά την οποία το διεθνές δίκαιο γνώρισε ένα ακόμη πλήγμα από τους ίδιους, οι οποίοι το καλοκαίρι του 1974 παραβίασαν κάθε έννοια δικαίου.

Η μονομερής, αποσχιστική αυτή πράξη και η έκτοτε προσπάθεια συντήρησης αυτού του παρανόμου μορφώματος, συνέχισε, δεν καταδεικνύει τίποτε άλλο παρά τη συνεχιζόμενη άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, ως κατοχικής δύναμης, να συμμορφωθεί με τα Ψηφίσματα 541 (1983) και 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τα εν λόγω ψηφίσματα, η διεθνής κοινότητα, στο σύνολό της, σημείωσε, καταδίκασε απερίφραστα την ανακήρυξη αυτή ως νομικά άκυρη, ζητώντας παράλληλα την ανάκλησή της και καλώντας όλα τα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.