ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κύπρος: Φόβος για την άφιξη τζιχαντιστών μέσω των μεταναστευτικών ροών

Κύπρος: Φόβος για την άφιξη τζιχαντιστών μέσω των μεταναστευτικών ροών

Mεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Κύπρος με τις μεταναστευτικές ροές που καταφτάνουν συνεχώς στο νησί. Η Λευκωσία ανησυχώντας για τη κατάσταση που δημιουργείται αποφάσισε αναλάβει αυστηρά μέτρα επιτήρησης στη πράσινη γραμμή ενώ θα ζητήσει και τη βοήθεια της ΕΕ για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.

Φωτογραφίες που απεικονίζουν Σύρους που έφτασαν ως πρόσφυγες στη Κύπρο, καταδεικνύουν ότι κάποιοι εξ αυτών έλαβαν μέρος στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» σε έλεγχο ρουτίνας που έγινε στα κινητά τηλέφωνα αιτητών πολιτικού ασύλου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων βρέθηκαν φωτογραφίες που παρουσιάζουν Σύρους που ζητούν άσυλο να ποζάρουν με όπλα και με «στολή» του ισλαμικού κράτους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο προεδρικό μέγαρο έγινε ενημέρωση από τον υπουργό εσωτερικών και από τον επικεφαλής της ΚΥΠ. Οι φωτογραφίες εξετάζονται και οι Σύροι που θεωρούνται ύποπτοι έχουν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Τον τελευταίο μήνα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ροές Σύρων προς τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, οι οποίοι από την Τουρκία περνούν στα κατεχόμενα. Στις ελεύθερες περιοχές περνούν από αφύλακτες διαβάσεις στη πράσινη γραμμή και στη συνέχεια ζητούν πολιτικό άσυλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τις επαρχίες της Συρίας που υπήρξαν προπύργια των τζιχαντιστών. Η Λευκωσία ανησυχώντας για τη κατάσταση που δημιουργείται αποφάσισε ανλάβει αυστηρά μέτρα επιτήρησης στη πράσινη γραμμή ενώ θα ζητήσει και τη βοήθεια της ΕΕ για να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.