ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύπρος: Σε απεργίες προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Κύπρος: Σε απεργίες προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ στην Κύπρο ύστερα από κοινή συνάντησή τους και ξεχωριστές συνεδριάσεις των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων που έληξαν αργά τη νύκτα.

Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις οργανώσεις, αποφάσισαν ομόφωνα η απεργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινώσουν σχέδιο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες του διαλόγου. Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν τρόποι διαχείρισης της κατάστασης στη βάση της νομιμότητας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και ο καθένας θα είναι υπόλογος των πράξεων του.

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε την πρόθεση να εμπλακεί σε διάλογο και δεν είναι η πλευρά που επέδειξε «ετσιθελισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οργανώσεις των γονέων στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης επέκριναν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την απόφασή τους επισημαίνοντας ότι λήφθηκε με κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για τα ευρύτερα προβλήματα της παιδείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.