ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κύπρος: 48ωρη απεργία στα σχολεία

Κύπρος: 48ωρη απεργία στα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο όλα τα σχολεία στη Κύπρο, λόγω της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές προχώρησαν σε δυναμικά μέτρα μετά από τις άκαρπες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση την οποία κατηγορούν για ετσιθελισμό και αυθαιρεσία.

Σε διάσκεψη Τύπου που έδωσαν χθες οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, δήλωσαν ότι σήμερα θα επιδώσουν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής υπόμνημα με τις θέσεις τους και αύριο το υπόμνημα θα επιδοθεί σε αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ο Πρόεδρος των δασκάλων Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε χθες ότι «δυστυχώς το έσχατο μέτρο της απεργίας, το οποίο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξαναγκαστήκαμε να το λάβουμε και να το εφαρμόσουμε γίνεται εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι ο αγώνας γίνεται για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και όχι για μισθολογικές αυξήσεις και μειώσεις στο διδακτικό χρόνο.

Ο Πρόεδρος των καθηγητών Γιάννος Σωκράτους, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί Μέσης, κατέρχονται στην 48ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι «για αποφάσεις που λήφθηκαν αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διάλογος και μάλιστα αποφάσεις που όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα του δημόσιου σχολείου αλλά προκαλούν κι άλλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κυπριακό υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε χθες τους γονείς ότι, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών, δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ασφάλεια και προστασία εντός των σχολικών χώρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.