«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο» δηλώνει εκπρόσωπος της ExxonMobil

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο» δηλώνει εκπρόσωπος της ExxonMobil

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας για Ελλάδα, Ρωσία και Κασπία, Τρίσταν Άσπρεϊ, δήλωσε πως η αμερικάνικη εταιρεία ExxonMobil ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την αρχή, κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας κατά τη διάρκεια επενδυτικού φόρουμ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από το Λονδίνο στο φόρουμ, που διοργάνωσε στη νέα έδρα του Bloomberg, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, παρουσιάστηκε το πλήρες φάσμα των ευκαιριών και του περιβάλλοντος που προσφέρει η Κύπρος στους επενδυτές.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνόψισε στην εναρκτήρια ομιλία του τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και τόνισε ότι η συνετή δημοσιονομική διαχείριση και οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις έχουν αποδώσει καρπούς.

Στη δική του ομιλία ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επίσης αναφέρθηκε στη «σταθερή και συνετή δημοσιονομική πολιτική» που θα συνεχιστεί, προσθέτοντας ότι η Κύπρος «έχει ανακάμψει αλλά δεν εφησυχάζει».

Όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ο υπουργός, «ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς».

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση διεθνών κολοσσών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε όλες τις νεότερες εξελίξεις, όπως τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου προς υγροποίηση. «Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου δημιουργίας ενός διαδρόμου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται στα τελικά στάδια προετοιμασίας για τις δύο πρώτες διερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10.

Σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων διευκρίνισε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ακριβείς ημερομηνίες και θα συνεχιστούν και με την αλλαγή του χρόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil είπε ότι η εταιρεία ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή από την αρχή, προσθέτοντας ότι είναι θέμα του οποίου η λύση αφορά τις κυβερνήσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο», συμπλήρωσε ο κ. Άσπρεϊ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.