ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ακιντζί: Θα συζητήσουμε με ΟΗΕ και Αναστασιάδη τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας – Απλικίου

Ακιντζί: Θα συζητήσουμε με ΟΗΕ και Αναστασιάδη τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας – Απλικίου

«Τις επόμενες ημέρες μπορούν να ανοίξουν τα οδοφράγματα Δερύνειας – Απλικίου», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι θα ήταν καλά αν λειτουργούσαν την ίδια μέρα, αλλά αν αυτό δεν γίνεται, μπορούν να ανοίξουν πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Τις επόμενες ημέρες θα συζητήσει, είπε, το θέμα της ημερομηνίας διάνοιξης με τον ΟΗΕ και τον πρόεδρο Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι το οδόφραγμα της Δερύνειας (κοντά στην Αμμόχωστο) μπορεί να ανοίξει.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι συζήτησε σήμερα το θέμα αυτό στην εβδομαδιαία συνάντηση που είχε με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν, τον οποίο ενημέρωσε και για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και το ίδιο θα πράξει και με τα υπόλοιπα «κοινοβουλευτικά» κόμματα.
Στη Δερύνεια, πρόσθεσε, γίνονται οι τελευταίες εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου ενώ σχολιάζοντας επικρίσεις πως υπάρχουν κάποια κωλύματα εκεί, διερωτήθηκε εάν υπάρχουν κωλύματα ή δικαιολογίες της ελληνοκυπριακής πλευράς. «Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί καλά».

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι το θέμα των οδοφραγμάτων σε Δερύνεια και Απλίκι δεν ανέκυψε στη Νέα Υόρκη κατά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, λέγοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στη διάνοιξή τους, όπως είχε εκφράσει την πολιτική της βούληση για το θέμα 3 χρόνια πριν.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι στο Απλίκι υπήρχε καθυστέρηση λόγω του δρόμου στην ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιστεύω ότι χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες και τα δύο οδοφράγματα μπορούν να ανοίξουν με από κοινού συμφωνία, δήλωσε. «Από εμάς δεν θα υπάρξει εμπόδιο, εμείς αυτή μας τη θέληση (για διάνοιξη των οδοφραγμάτων) θα την διατηρήσουμε μέχρι τέλους και θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.