ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα καταθέσουν απόψεις και ιδέες για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα καταθέσουν απόψεις και ιδέες για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση

Απόψεις και ιδέες για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού, αναμένεται να καταθέσουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, κατά την επικείμενη συνάντησή τους, η οποία ανακοινώθηκε χθες, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Τόνισε ότι «είναι μια συνάντηση χωρίς ημερήσια διάταξη και ακριβώς το ενδιαφέρον» εκεί εστιάζεται, «με δεδομένο το γεγονός ότι αμέσως μετά, τον Νοέμβριο, θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ειδική σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα την κ.Λουτ».

Σημείωσε ότι «η κ.Λουτ θα επισκεφθεί την Κύπρο τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, επομένως σε αυτή η συνάντηση με τον κ.Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχουν την δυνατότητα να βάλουν τα θέματα, ελεύθερα, ανοιχτά, που νομίζουν ότι μπορούν να συμβάλουν και να συνεισφέρουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Τόνισε τέλος ότι «ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή της επανεκλογής του ήταν ανοιχτός στο να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με την τουρκοκυπριακή πλευρά με τον κ. Ακιντζί, είχαμε μια συνάντηση τον Απρίλιο, είναι σημαντικό ότι τώρα θα γίνει αυτή η συνάντηση και οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν ιδέες απόψεις, πως νομίζουν ότι μπορεί να προχωρήσει η διαπραγμάτευση».

Κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς θεωρούμε ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, αφού υπάρξει βεβαίως η κατάλληλη προετοιμασία και για αυτό προσβλέπουμε στις διαβουλεύσεις που θα κάνει στη συνέχεια η κ.Λουτ».

Η εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ δήλωσε πως η επικείμενη περίοδος θα είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς τα Ηνωμένα Εθνη επιδιώκουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τους τρόπους για την επιστροφή σε ουσιώδεις συνομιλίες, προσανατολισμένες στην επίτευξη αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις δεν επανήρχησαν μετά το κλείσιμο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα, η κ. Σπέχαρ σημείωσε πως την ίδια ώρα η πρόσφατη έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επαναβεβαίωσε πως οι προοπτικές για μια συνολική λύση «παραμένουν ζωντανές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε ακόμη πως «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, θα συνεχίσει να παίζει ένα ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση ηρεμίας και σταθερότητας στην νεκρή ζώνη και γύρω από αυτή και να συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών που να είναι ευνοϊκές στην περίπτωση επιτυχούς έκβασης των προσπαθειών για λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.