ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κύπρος: Νέο κόμμα με το όνομα ΔΗΠΑ από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής

Κύπρος: Νέο κόμμα με το όνομα ΔΗΠΑ από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής

O τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ (Δημοκρατικό Κόμμα), Μάριος Κάρογιάν, προχώρησε σήμερα στην ίδρυση νέου κόμματος στη Κύπρο με την ονομασία ΔΗ.ΠΑ (Δημοκρατική Παράταξη).

Τα στελέχη του νέου κόμματος προέρχονται κατά βάση από το ΔΗΚΟ και είτε αποχώρησαν είτε διεγράφησαν από την ηγεσία του Νικόλα Παπαδόπουλου. Το νέο κόμμα κινείται στον χώρο του Κέντρου. Στη ΔΗΠΑ, μετέχουν στελέχη που είχαν ταχθεί υπέρ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και διαφώνησαν με την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από τη κυβέρνηση. Στην ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Ιδρύεται για να καλύψει το πολιτικό κενό που έχει διαμορφωθεί στον κεντρώο χώρο, λόγο της επικράτησης ακραίων πολιτικών προσεγγίσεων που αναιρούν τον μετριοπαθή, συνθετικό, διαλεκτικό και υπεύθυνο χαρακτήρα του πολιτικού κέντρου, υποκαθιστώντας τον με τα ετερόκλητα, προσωποπαγή, αλλοπρόσαλλα και παραχωρημένα στοιχεία του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου. Ιδρύεται για να στεγάσει και να εκφράσει τους μετριοπαθείς, τους μετρημένους, τους νηφάλιους, τους ψύχραιμους και τους ορθολογικούς πολίτες που δεν πιστεύουν σε στείρες αντιπαραθέσεις, που απορρίπτουν τον φανατισμό, που δυσανασχετούν με την ανευθυνότητα, που διαφωνούν με την προσωπολατρία, που δεν αποδέχονται την πατριδοκαπηλία, που δεν ανέχονται την καλλιέργεια της διχόνοιας, του διχασμού και του μίσους».

Η ΔΗΠΑ στην ιδρυτική της διακήρυξη, τάσσεται υπέρ της απελευθέρωση και της επανένωσης της Κύπρου, της ανάπτυξης της οικονομίας στη βάση του μεικτού οικονομικού συστήματος, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του κράτους, της μείωση της γραφειοκρατίας, της πάταξης της αναξιοκρατίας, και της ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Δημοκρατική Παράταξη ιδρύεται» συνεχίζει η διακήρυξη «για να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Κύπρου, για να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, για να σχηματίσει μεγάλες πολιτικές συνεργασίες, για να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων και για να συμβάλει στην υλοποίηση στη βάση πολιτικής συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.