Στη δημοσιότητα ο «Φάκελος της Κύπρου»

Στη δημοσιότητα ο «Φάκελος της Κύπρου»

Στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αρχικώς, και αμέσως μετά στη δημοσιότητα, παραδίδει διά του προέδρου της η Βουλή, υλικό από τον «Φάκελο της Κύπρου», που –ως γνωστόν– εμπεριέχει ντοκουμέντα αναφορικά με τα όσα δραματικά συνέβησαν οδηγώντας στην τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

Οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του αρχειακού υλικού, όπως αυτό συγκεντρώθηκε κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στα τέλη της δεκαετίας του 1980, θα παραδοθούν από τον κ. Ν. Βούτση αύριο Τετάρτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αμέσως μετά το υλικό θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

«Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του “Φακέλου της Κύπρου” ικανοποιεί το καθολικό διαχρονικά αίτημα των πολιτών της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και του πολιτικού κόσμου των δύο χωρών, για άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην ιστορική αλήθεια. Κλείνει έτσι η πολιτική και ηθική εκκρεμότητα που αφορά τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν στην Κύπρο το 1974: το χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, που προκάλεσαν μια νέα βαρύτατη εθνική καταστροφή, της οποίας τις οδυνηρές συνέπειες η Κύπρος συνεχίζει να υφίσταται έως σήμερα», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω υλικό έχει παραδοθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.