Ο Νίκος Αναστασιάδης απολογήθηκε δημοσίως για την απονομή χάρης που έδωσε σε παιδεραστές (βίντεο)

Ο Νίκος Αναστασιάδης απολογήθηκε δημοσίως για την απονομή χάρης που έδωσε σε παιδεραστές (βίντεο)

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απολογήθηκε δημοσίως σήμερα γιατί μετά την εκλογή του, απένειμε προεδρική χάρη σε κατάδικους που είχαν καταδικαστεί για παιδεραστία. Είθισται ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την εκλογή του να δίνει χάρη σε κατάδικους, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε διαχωρισμός και ως εκ τούτου αποφυλακίστηκαν και παιδεραστές. Το πρόβλημα εντοπίστηκε και άλλαξαν οι κανονισμοί οι οποίοι εξαιρούν από την απονομή χάρης όσους έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων. Η χάρη αφορά το ¼ της ποινής των καταδίκων

Ο κ. Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών (ΦΩΝΗ), σε εκτός κειμένου τοποθέτηση ζήτησε συγγνώμη και ευχαρίστησε για τις επισημάνσεις των λαθών την Αναστασία Παπαδοπούλου, κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου και αδελφή του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Το φέρω βαρέως και το νιώθω. Επιτρέψτε μου να απολογηθώ, γιατί, όχι καλώς μελετημένα, κατά την εκλογή μου και κατά τα εξ εθίμου κρατούντα είχα απονείμει χάρη, κάνοντας διάκριση μεταξύ των σεξουαλικώς κακοποιηθέντων, θεωρώντας ότι οι εγκληματίες που θυματοποίησαν παιδιά πέραν των 13 ετών θα μπορούσαν να τύχουν της αναλόγου χάρης.

Ευχαριστώ την Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία μου υπέδειξε το σφάλμα και έγιναν οι διορθώσεις. Ευελπιστώ ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος από εκείνον που θα με διαδεχθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.