ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Φάκελος της Κύπρου: Αποχαρακτηρίζονται απόρρητα έγγραφα του ΥΠΕΘΑ

Φάκελος της Κύπρου: Αποχαρακτηρίζονται απόρρητα έγγραφα του ΥΠΕΘΑ

Απόρρητα έγγραφα σχετικά με τις επιχειρήσεις του ΓΕΕΘΑ θα αποχαρακτηριστούν και θα διαβιβαστούν στη Βουλή, όπου θα συμπεριληφθούν στον Φάκελο της Κύπρου. Αυτό αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, και τον υποστράτηγο Χρήστο Πουλιανίτη, παρουσία του γενικού γραμματέα της Βουλής, Κώστα Αθανασίου.

Όπως γνωστοποιήθηκε στον κ. Βούτση, ολοκληρώθηκε το έργο της αρμόδιας Επιτροπής του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη δυνατότητα αποχαρακτηρισμού μέρους των εγγράφων που περιέχονται στο υλικό που εντοπίστηκε παράλληλα με το κυρίως μαρτυρικό υλικό του Φακέλου της Κύπρου.

Το πόρισμα της επιτροπής θα διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, με στόχο να δημοσιοποιηθεί το ιστορικό υλικό και να γίνει αντικείμενο μελέτης και αξιολόγησης.

«Με το πόρισμα αυτό κλείνει από την ελλαδική πλευρά συνολικά το θέμα του Φακέλου της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Βούτσης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν εγκαίρως, και με τη σοβαρότητα που αντιστοιχεί στη σπουδαιότητα του θέματος, όλες τις εργασίες που έχουν σχέση με τον αποχαρακτηρισμό μέρους του απόρρητου αυτού υλικού, για τα επιπλέον στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις του ΓΕΕΘΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και αποδίδεται, για την ιστορία της πατρίδας μας και για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, ένα μεγάλο μέρος του υλικού αυτού», ανέφερε ο κ. Ρήγας. «Το επόμενο διάστημα -διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Βουλής- θα έχετε τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, για να τα αξιοποιήσει η Βουλή των Ελλήνων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νομίζω ότι το οφείλαμε στην Ιστορία», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.