Αυτός είναι ο λόγος που χαμηλώνουμε το ραδιόφωνο όταν παρκάρουμε

Αυτός είναι ο λόγος που χαμηλώνουμε το ραδιόφωνο όταν παρκάρουμε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, για ποιο λόγο, χαμηλώνουμε την ένταση του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου την ώρα που παρκάρουμε;

Υπάρχει εξήγηση, η οποία έρχεται δια στόματος του Steven Yantis, ενός καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογικών και Εγκεφαλικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ο Steven Yantis, είχε να πει τα εξής: «Το να κατευθύνετε την προσοχή σας για να ακούτε αυτό που σας λένε στο τηλέφωνο, ουσιαστικά ‘κλείνει’ την είσοδο άλλων ερεθισμάτων στο οπτικοακουστικό τμήμα του εγκεφάλου. Τα στοιχεία που έχουμε τώρα δείχνουν σαφώς ότι η προσοχή περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό».

​​Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι φράση που λίγο πολύ όλοι έχουν πει «σε κλείνω για να παρκάρω».

Ο Dr. Yantis αναφέρει ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όταν ο οδηγός ακούει ραδιόφωνο και θέλει να παρκάρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ασυναίσθητα, ο εγκέφαλος ζητάει από το σώμα να αποκλείσει το ένα από τα άλλα ερεθίσματα για να έχει επαρκή επεξεργαστική δύναμη να εκτελέσει τη νέα δραστηριότητα. Και το πιο εύκολο ερέθισμα για να αποκλείσει εκείνη τη στιγμή, είναι ο ήχος δηλαδή το ραδιόφωνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.