ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Είσαι από αυτούς που ξυπνούν πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι; – Η επιστήμη απαντά το γιατί

Τι κι αν έχεις βάλει το ξυπνητήρι στις 8... 7:50 έχεις ήδη ξυπνήσει!

Είσαι από αυτούς που ξυπνούν πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι; – Η επιστήμη απαντά το γιατί

Πόσες φορές, έχεις πέσει κομμάτια για ύπνο και έχεις ρυθμίσει το ξυπνητήρι σου, όμως για κάποιον λόγο που σε τσατίζει απίστευτα και δε γνωρίζεις, ξυπνάς λίγα λεπτά και δευτερόλεπτα πριν αυτό χτυπήσει;

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα γενικά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έχεις αναρωτηθεί όμως για ποιο λόγο μπορεί να σου συμβαίνει αυτό; Η επιστήμη έχει την απάντηση και σε αυτό το θέμα και όπως λέει, η συγκεκριμένη συνήθεια σχετίζεται με τον κιρκαδικό ρυθμό.

Ο κιρκαδικός αριθμός είναι στην ουσία το βιολογικό σου ρολόι, το οποίο είναι υπεύθυνο για να σου δίνει ενέργεια το πρωί και να σε κοιμίζει το βράδυ.

Για να λειτουργήσει σωστά όμως, βασική προϋπόθεση είναι να τηρείς μια ρουτίνα. Αυτό σημαίνει ότι οφείλεις να πέφτεις κάθε μέρα την ίδια ώρα για ύπνο, ώστε να συνηθίσει το σώμα σου.

Επιπλέον, ο κιρκαδικός ρυθμός εξαρτάται και από ορισμένες πρωτεΐνες, οι οποίος αυξομειώνονται σταδιακά μέσα στην ημέρα και επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση, όπως και τον καρδιακό αριθμό, καθώς και τις ικανότητες της προσοχής και της γνωστικότητας.

Σε περίπτωση λοιπόν που συνηθίσεις να κοιμάσαι πάνω κάτω την ίδια ώρα κάθε μέρα, τα επίπεδα της πρωτεΐνης αυτής θα αρχίσουν να αυξάνονται περίπου μια ώρα πριν από εκείνη που είναι να ξυπνήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σαν αποτέλεσμα, θα φέρει το πρόωρο ξύπνημα σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.