Όταν τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα, μπορεί κανείς να ξοδέψει απίστευτα ποσά για να αποκτήσει εξίσου απίστευτα πολυτελή αντικείμενα- όπως το εικονιζόμενο γιοτ.

Αυτό ακριβώς ισχύει για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Igorevich Melnichenko ο οποίος δεν σκέφτηκε καθόλου τα λεφτά όταν αποφάσισε να επενδύσει στο «Α», το γιοτ των 360 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γιοτ κάνει τους πρώτους δοκιμαστικούς πλόες του στο Κίελο της Γερμανίας και είναι το μεγαλύτερο υπερ- γιοτ στον κόσμο.

Με μήκος 468 ποδών και ύψος 300 ποδών, το μέγα- γιοτ έχει οκτώ ορόφους και διαθέτει και υποβρύχιο «παρατηρητήριο».

Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα 54 ατόμων (!) και είκοσι φιλοξενούμενους.

Ένα μέρος του κόστους απόκτησης του «Α» ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος θα το πάρει πίσω καθώς θα παρέχει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για το σκάφος αυτό για εμπορικές εφαρμογές.

Το «Α» έχει οκτώ καταστρώματα και η καρίνα του ενσωματώνει ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια γυαλιού που φτιάχτηκε ποτέ με εμβαδό 193 τετραγωνικά πόδια.

Με ταχύτητα που φτάνει τα 24 μίλια την ώρα το «Α» διαπλέει με δύναμη και χάρη τις θάλασσες ενώ από το υποβρύχιο παρατηρητήριο ο Melnichenko και η Σέρβα σύζυγός του Aleksandra- μοντέλο στο επάγγελμα- μπορούν να απολαμβάνουν υπέροχη θέα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Μπορεί για εμάς να είναι εντυπωσιακή ή απλά αδιανόητη η απόκτηση ενός τέτοιου σκάφους αλλά προφανώς για τον Melnichenko δεν είναι, αφού διαθέτει και ένα… Boeing 737.

Ο 43χρονος γεννήθηκε στη Λευκορωσία και το Forbes τον έχει κατατάξει στην 97η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο και ένατο στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
giot6giot5giot4giot3giot2giot1