ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η κόντρα της Αμάλ Κλούνεϊ με τη σύζυγο του Τόνι Μπλερ

Η κόντρα της Αμάλ Κλούνεϊ με τη σύζυγο του Τόνι Μπλερ

Η μία, σύζυγος του άνδρα που ήταν ο πιο περιζήτητος εργένης του πλανήτη μέχρι να τη γνωρίσει. Η άλλη, πρώην «πρώτη κυρία» της Βρετανίας. Και τώρα, βρέθηκαν αντιμέτωπες.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκονται η Αμάλ Κλούνεϊ και η Σέρι Μπλερ- για αυτές ο λόγος- ξεφεύγει βέβαια εντελώς από τα συνήθως ανούσια θέματα που προκύπτουν από το star system. Ομως, το γεγονός ότι αμφότερες είναι ιδιαίτερα διάσημες- δυστυχώς όχι για τον λόγο που θα έπρεπε, ότι είναι επιτυχημένες δικηγόροι- κάνει περισσότερο κόσμο να ασχολείται με τη μεταξύ τους κόντρα.

Η Αμάλ Κλούνεϊ, διεθνώς αναγνωρισμένη δικηγόρος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πλέον έστρεψε το βλέμμα της στις Μαλδίβες, καθώς μάχεται για την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου, Μοχάμεντ Νασίντ, ο οποίος το Μάρτιο καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης, σε μία δικαστική υπόθεση που δέχθηκε πολλές επικρίσεις. Ο Νασίντ το 2008- έχοντας ήδη περάσει χρόνια στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος- κέρδισε τις πρώτες δημοκρατικές προεδρικές εκλογές στις Μαλδίβες, βάζοντας τέλος σε δικτατορία περίπου τριών δεκαετιών. Ομως, έπεσε από την εξουσία το 2012 εξαιτίας αυτού που πολλοί περιέγραψαν ως πραξικόπημα καθοδηγούμενο από στοιχεία του παλιού καθεστώτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ομως η Κλούνεϊ και η υπόλοιπη νομική ομάδα του Νασίντ έχουν να αντιμετωπίσουν μία άλλη κορυφαία δικηγόρο, την Σέρι Μπλερ. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, και η εταιρεία της, Omnia Strategy, εκπροσωπεί την παρούσα κυβέρνηση των Μαλδίβων. Οι Μπλερ έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα προβληματική φήμη, από τη στιγμή που ο Τόνι Μπλερ έφυγε από την πρωθυπουργία, το 2007, σημειώνει η Washington Post. Εκείνος, έχει χτίσει καριέρα ως ιδιωτικός σύμβουλος, με κάποιους από τους μεγάλους πελάτες του να είναι από απολυταρχικά καθεστώτα, όπως εκείνα της Μέσης Ανατολής. Τώρα, η διαμάχη της Σέρι Μπλερ με την Αμάλ Κλούνεϊ δεν θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν την εικόνα τους, προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.