Ο δισεκατομμυριούχος που χρησιμοποιεί το λεωφορείο(κάποιες φορές) και δεν έχει γραφείο

Ο δισεκατομμυριούχος που χρησιμοποιεί το λεωφορείο(κάποιες φορές) και δεν έχει γραφείο

Στις 5 Οκτωβρίου, το Twitter ανακοίνωσε ότι ο Dorsey είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μετά την παραίτηση του Dick Costolo τον Ιούλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dorsey ηγείται του Twitter. Άλλωστε, εκείνος μαζί με τον Biz Stone και τον Evan Williams το δημιούργησαν το 2006, αλλά έφυγε από την εταιρεία δύο χρόνια αργότερα. Επέστρεψε το 2010, αλλά κατέληξε πάλι με μικρότερες αρμοδιότητες.

Ο Dorsey καλείται πλέον να μοιράσει τον επαγγελματικό του χρόνο ανάμεσα στο Twitter και στη Square, την εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών στην οποία επίσης είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, και όπως είναι φυσικό επενδυτές και αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρουν να δουν πώς θα καταφέρει ο ταλαντούχος μάνατζερ.

Ο διορισμός του Dorsey στο τιμόνι του Twitter φέρνει την άλλη εταιρεία που διευθύνει, τη Square, σε αμήχανη κατάσταση, καθώς σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για να κάνει την είσοδό της στο χρηματιστήριο ως το τέλος του τρέχοντος έτους και ίσως δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να «μοιράζεται» τον διευθύνοντα σύμβουλό της με μιαν άλλη επιχείρηση.

Έχει έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο ζωής, έγινε δισεκατομμυριούχος το 2012 και η περιουσία του κυμαίνεται τώρα περίπου στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άρχισε να ασχολείται με τον προγραμματισμό όταν ήταν ακόμη μαθητής. Στα 15 του έφτιαξε ένα λογισμικό αποστολής που ακόμη χρησιμοποιείται από κάποιες εταιρείες ταξί. Dorsey began programming while attending Bishop DuBourg High School in St. Louis. At 15, Dorsey wrote dispatch software that is still used by some taxi companies.

Όταν δεν τριγυρνούσε σε καταστήματα ηλεκτρονικών ή έκανε παρέα με τους φίλους του, πήγαινε σε πανκ συναυλίες. When he wasn't checking out specialty electronics stores or running a fantasy-football league for his friends, Dorsey frequently attended punk-rock concerts.

Όπως πολλοί ακόμη δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας, δεν αποφοίτησε ποτέ από το κολέγιο, αν και πήγε για ένα μικρό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μισούρι, πριν μεταφερθεί στο New York University, όπου και τα παράτησε. Like many of his fellow tech billionaires, Dorsey never graduated college, though he briefly attended the Missouri University of Science and Technology and transferred to New York University before calling it quits.

Το 2000 έφτιαξε ένα απλό πρωτότυπο που του επέτρεπε να ενημερώνει τους φίλους του για τη ζωή του μέσω του BlackBerry και email. Κανείς άλλος δεν έδειξε να ενδιαφέρεται, οπότε «πάγωσε» για λίγο την ιδέα. In 2000, Dorsey built a simple prototype that let him update his friends on his life via BlackBerry and email messaging. Nobody else really seemed interested, so he put away the idea for a bit.

Έπιασε δουλειά στην εταιρεία Odeo, όπου γνώρισε τους ανθρώπους με τους οποίους αργότερα θα δημιουργούσε το Twitter. H Οdeo έκλεισε το 2006 και ο Dorsey επέστρεψε στην ιδέα που είχε με τα μηνύματα, οπότε έτσι γεννήθηκε το Twitter. He got a job at a podcasting company called Odeo, where he met his future Twitter cofounders. Odeo went out of business in 2006, so Dorsey returned to his messaging idea, and Twitter was born.

Μαζί με τους Evan Williams και Biz Stone αγόρασαν το domain του Twitter για περίπου 7.000 δολάρια και ο Dorsey αποχωρίστηκε το σκουλαρίκι που είχε στη μύτη, για να ταιριάζει με την εικόνα του CEΟ. Ήταν 30 χρονών. Dorsey and his cofounders, Evan Williams and Biz Stone, bought the Twitter domain name for roughly $7,000, and Dorsey took out his nose ring to look the part of a CEO. He was 30.

Το 2011 είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από τον Barack Obama για το Twitter. In 2011, Dorsey got the chance to interview US President Barack Obama in the first Twitter Town Hall.

Όμως ήταν ήδη με το ένα πόδι εκτός Twitter. Ο Williams είχε ήδη αναλάβει τη θέση του CEO και ο Dorsey έγινε πρόεδρος του συμβουλίου. Αμέσως ξεκίνησε κάποια νέα πρότζεκτ, επένδυσε στο Foursquare και ξεκίνησε μία startup πληρωμών, την Square, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να δέχονται πληρωμένες με πιστωτικές κάρτες μέσω smartphone. But Dorsey was already on his way out from Twitter. By 2008, Williams had taken over as CEO, and Dorsey transitioned to chairman of Twitter's board. Dorsey immediately got started on new projects. He invested in Foursquare and launched a payments startup called Square that lets small-business owners accept credit-card payments through a smartphone attachment.

To Twitter μπήκε στο χρηματιστήριο το Νοέμβριο του 2013 και μέσα σε μερικές ώρες ο Dorsey έγινε δισεκατομμυριούχος. Μπορεί να άξιζε περισσότερα αν δεν είχε δώσει το 10% των μετοχών του στη Square. Αυτό βοήθησε τους υπαλλήλους της Square, καθώς είχαν μεγαλύτερη ρευστότητα. Twitter went public in November 2013, and within hours Dorsey was a billionaire.

Δεν επιδεικνύει συχνά τον πλούτο του, υπάρχουν φορές που πηγαίνει με το λεωφορείο στη δουλειά. Είχε πει στο New Yorker ότι χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί έτσι κάνει έρευνα αγοράς. «Είδα την άνοδο του Instagram εκεί, την άνοδο του Vine και του Snapchat και το πόσοι χρησιμοποιούσαν το Facebook ή το Twitter».

Έχει μία BMW 3 Series, αλλά δεν την οδηγεί συχνά. He does own a BMW 3 Series, but he doesn't drive it often. "And now he's able to say, like, 'The BMW is the only car I drive, because it's the best automotive engineering on the planet,' or whatever," Twitter cofounder Biz Stone told The New Yorker in 2013.

Δεν έχει γραφείο, δουλεύει σε ένα iPad. Επίσης, έχει άδεια μασέρ. Τις πρώτες ημέρες του Twitter, ήθελε να γίνει σχεδιαστής μόδας και ακόμη θεωρείται ένας από τους πιο στιλάτους άνδρες της τεχνολογίας. He apparently does not have a desk — he works on an iPad. He's also a licensed masseur.

Του αρέσει η τέχνη και το σχέδιο. Κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο και μοιράζεται τις φωτογραφίες του με τους πάνω από 3 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter. Ένα από τα χόμπι του είναι να πετά με αεροπλάνο. Πλήρωσε 9.9 εκατομμύρια δολάρια για αυτό το παραλιακό σπίτι, σε πανάκριβη γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο. In the early days of Twitter, Dorsey aspired to be a fashion designer, and he's still considered by many to be one of the most stylish men in tech. He regularly dons leather jackets and slim suits by Prada and Hermès, as well as Dior Homme reverse-collar dress shirts, a sort of stylish take on the popped collar. He also reportedly paid $9.9 million for this seaside house on El Camino Del Mar in the exclusive Seacliff neighborhood of San Francisco.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.