ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το όγδοο θαύμα του κόσμου; – Τα τεχνητά νησιά του Ντουμπάι -Βίλες, ξενοδοχεία και αξιοθέατα που ζαλίζουν (φωτο)

Το όγδοο θαύμα του κόσμου; – Τα τεχνητά νησιά του Ντουμπάι -Βίλες, ξενοδοχεία και αξιοθέατα που ζαλίζουν (φωτο)

Πρόκειται για τα τεχνητά νησιά σε μορφή φοίνικα, τα Palm Islands, που τείνουν να γίνουν σύμβολα του Ντουμπάι και της ιλιγγιώδους ανάπτυξης που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες η άλλοτε πόλη της ερήμου.

Τα τεχνητά νησιά χρηματοδοτήθηκαν από τους Σεΐχηδες του Εμιράτου και είχαν σκοπό την μετατροπή του Ντουμπάι από μία απλά πλούσια πόλη της Μέσης Ανατολής σε οικονομικό τουριστικό και επενδυτικό κέντρο της διεθνούς αγοράς.

Βρίσκονται ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον Περσικό Κόλπο και για τη κατασκευή τους χρειάστηκε η δημιουργία νέου εδάφους που προσέθεσε στην πόλη περίπου 900 χιλιόμετρα ακτών. Αυτό έγινε δυνατό με την εξόρυξη και μεταφορά άμμου και πέτρας από τον βυθό του Περσικού Κόλπου στο σημείο της κατασκευής.

Συγκεκριμένα χρειάστηκε η μεταφορά 2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων άμμου και πέτρας, ενώ η κατασκευή τους άρχισε το 2001 και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Η πρόσφατη παγκόσμια πιστωτική κρίση απείλησε εν μέρη τη τήρηση του χρονοδιαγράμματος το οποίο όμως εξελίχθηκε ομαλά.

Τα Palm Islands έχουν σχήμα φοίνικα και φιλοξενούν κατοικίες, εμπορικά κέντρα και κέντρα αναψυχής.

Οι ακτογραμμές των νησιών έχουν συνολικό μήκος 520 χιλιόμετρα. Για την κατασκευή του θα απαιτηθούν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα πέτρας και άμμου.

Το μέγεθός τους είναι τόσο μεγάλο που είναι ορατά από το διάστημα.

Τα τρία νησιά είναι:

1. το Palm Jumeirah το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001 και κατοικήθηκε το 2006 και καταλαμβάνει έκταση 25.000 στρέμματα ενώ διαθέτει ακτογραμμές μήκους 78 χιλιομέτρων. Στο νησί βρίσκονται 1.400 βίλες και 2.500 διαμερίσματα και το διάσημο επτάστερο ξενοδοχείο Burj Al Arab.

2. Το Palm Jebel Ali ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Οκτώβρη του 2002 αλλά από τα μέσα του 2008 οι εργασίες σταμάτησαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Το συγκεκριμένο νησί σχεδιάζεται να είναι κατά 50% μεγαλύτερο από το Palm Jumeirah.

3. Το τρίτο νησί και μεγαλύτερο είναι το Palm Deira, το οποίο και θα είναι το μεγαλύτερο από όλα. Με διαστάσεις 12, 5 x 7,5 χιλιόμετρα, είναι 8 φορές μεγαλύτερο από το Palm Jumeirah και 3 φορές μεγαλύτερο από το Palm Jebel Ali και υπολογίζεται ότι θα φιλοξενεί 200.000 μόνιμους κατοίκους. Και αυτό βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Στο σάιτ emirates247.com αναφέρεται ότι μεταξύ των σταρ που έχουν βίλα στον Φοίνικα είναι οι:

Ο σταρ της Ινδίας Shah Rukh Khan

Signature Villa, The Palm Jumeirah

Το θρυλικό ζευγάρι David and Victoria Beckham

Signature Villa, The Palm Jumeriah

Spent: £8 million

Το διάσημο Armani Hotel στον πύργο  burj-khalifa

Η Donatella Versace έχει το Palazzo Versace

O Robert De Niro έχει το εστιατόριο Nobu, στην The Palm Jumeirah, μέσα στο χλιδάτο ξενοδοχείο Atlantis, αυτό το γιγαντιαίο κτίριο εκεί που αρχίζει το νησί:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.