ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

1.404,49 καράτια: Αυτό είναι το μεγαλύτερο μπλε ζαφείρι στον πλανήτη (βίντεο)

1.404,49 καράτια: Αυτό είναι το μεγαλύτερο μπλε ζαφείρι στον πλανήτη (βίντεο)

Ένα μπλε ζαφείρι που εκτιμάται πως είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, είδε το «φως» της δημοσιότητας στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πολύτιμου λίθου, που διατηρεί την ανωνυμία του και τον οποίο επικαλείται το Reuters, επιστήμονες από το γεωλογικό ινστιτούτο της νησιωτικής χώρας διαπίστωσαν ότι το ζαφείρι «αστερίας» είναι 1.404,49 καρατίων.

Ο ίδιος φέρεται να αγόρασε το βάρους 281 γραμμαρίων Ζαφείρι από έμπορο λίθων στην πόλη Ρατναπούρα της Σρι Λάνκα την περασμένη χρονιά.

Όσο για την αξία του ζαφειριού, εκτιμάται ότι αγγίζει τα 175 εκατομμύρια δολάρια.

Το ζαφείρι είναι ποικιλία του κορουνδίου (οξείδιο του αργιλίου), φυσική ή συνθετική, και ανήκει στους πολύτιμους λίθους.

Είναι σκληρό ορυκτό και αποτελεί πρωτογενές συστατικό εκρηξιγενών συνήθως πετρωμάτων, ενώ εμφανίζεται επίσης σε διάφορους σχιστόλιθους και μεταμορφωμένα πετρώματα.

Τα ζαφείρια με την ονομασία «Αστερίας» έχουν μικρά ρινίσματα ρουτιλίου εσωτερικά και μαζί με επιμήκη κοιλώματα δημιουργούν αστεροειδείς λάμψεις, ενώ θεωρούνται τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.