Ο Ντόναλντ Τραμπ μετατρέπει ιστορικό κτήριο σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετατρέπει ιστορικό κτήριο σε  πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον

Τον προσεχή Σεπτέμβριο ανοίγει τις πύλες του στην Ουάσιγκτον το νέο απόκτημα του Αμερικανού μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ. Ο 69χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το ξενοδοχείο του Trump International Hotel θα κάνει εγκαίνια τον Σεπτέμβριο, μόλις δύο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Για να κατασκευαστεί το  πέντε αστέρων ξενοδοχείο ο Τραμπ διέθεσε 200 εκατομμύρια δολάρια και ανακαίνισε το ιστορικό Παλαιό Ταχυδρομείο της Ουάσιγκτον (Old Post Office Pavilion), που είχε κατασκευαστεί το 1899. Το νέο πολυτελές απόκτημα του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην Pennsylvania Avenue, μόλις λίγα μέτρα απόσταση από τον Λευκό Οίκο και διαθέτει 263 δωμάτια, μεταξύ των οποίων και τρεις προεδρικές σουίτες.

Η προεδρική σουίτα που φέρει το όνομα του Τραμπ, είναι η μεγαλύτερη στην αμερικανική πρωτεύουσα, με έκταση 585 τ.μ, ένας χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, αν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου δεν τον οδηγήσουν στον Λευκό Οίκο.

Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει επίσης την μεγαλύτερη αίθουσα χορού στην Ουάσιγκτον, κατάλληλη για συνεδριάσεις και γκαλά VIP και εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, σπα καθώς και μια μεγάλη βιβλιοθήκη που φέρει το όνομα του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν.

Σε σχετική δήλωση για το νέο του ξενοδοχείο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει: «Επί δεκαετίες οι άνθρωποι κοίταζαν με δέος το μεγαλόπρεπο κτήριο του Παλαιού Ταχυδρομείου. Δεν υπάρχει τίποτα όμοιο με αυτό και είμαστε πολύ υπερήφανοι, που όχι μόνο δώσαμε ζωή στο κτήριο, αλλά το καταστήσαμε ακόμα πιο μεγαλοπρεπές από ότι ήταν». 

Το ιστορικό κτήριο είναι ιδιοκτησία του κράτους και ο Ντόναλντ Τραμπ το απέκτησε το 2013 με συμφωνία leasing (χρηματοδοτική μίσθωση) για 140 χρόνια.

Ο Τραμπ έχει ήδη στην ιδιοκτησία του ξενοδοχεία στην Νέα Υόρκη, στο Λας Βέγκας και στην Χονολουλού ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι η κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων στο Βανκούβερ και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.