Λονδίνο: Δημοπρατήθηκε γκαράζ για … 360.000 λίρες [φωτό]

Λονδίνο: Δημοπρατήθηκε γκαράζ για … 360.000 λίρες [φωτό]

Ένα μικροσκοπικό γκαράζ στο κεντρικό Λονδίνο πωλήθηκε για 360.000 λίρες σε δημοπρασία, το διπλάσιο της τιμής που αναμενόταν, αποτυπώνοντας το γεγονός της ανάπτυξης των ακινήτων της πρωτεύουσας.

Φτάνετε κουρασμένος στο σπίτι σας μετά τη δουλειά και βρίσκεστε στη δυσχερή θέση να αναζητάτε μέρος να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας; Αυτό είναι το πρόβλημα που βιώνουν οι περισσότεροι κάτοικοι του Λονδίνου, εκτός φυσικά από τους τυχερούς που διαθέτουν ιδιόκτητα γκαράζ.

Ίσως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η τιμή πώλησης του γκαράζ στη συγκεκριμένη λονδρέζικη περιοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η τιμή αντικατοπτρίζει όχι μόνο την σπανιότητα των θέσεων πάρκινγκ αλλά και την εκτίναξη που ακολουθούν οι τιμές ακινήτων, κάθε είδους, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρά την υψηλή τιμή, το γκαράζ δεν είναι το πιο ακριβό στο Λονδίνο. Το 2014, ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα στο Albert Hall βγήκε στην αγορά για 400.000 λίρες, ενώ την ίδια χρονιά ένα γκαράζ στο Λονδίνο πωλήθηκε για 550.000 λίρες.

Οι πλούσιοι είναι όλο και περισσότερο στην ευχάριστη θέση να δαπανήσουν τεράστια ποσά για να «στεγάσουν» τα αυτοκίνητά τους. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδρυτής δισεκατομμυριούχος του μεσιτικού γραφείου Foxtons, Jon Hunt, κέρδισε μια νομική μάχη με τη γαλλική πρεσβεία που του επιτρέπει να σκάψει ένα μέγα-υπόγειο κάτω από το σπίτι του στο Λονδίνο για να στεγάσει την συλλογή με τα vintage αυτοκίνητά του.

Τι άλλο μπορείτε να αγοράσετε με 360.000 λίρες στην Αγγλία;

Αυτό το σπίτι πέντε υπνοδωματίων, που βρίσκεται στο όμορφο χωριό Wolds του Ludford, είναι προς πώληση στις 360.000 λίρες. Περιβάλλεται από κήπους και έναν αχυρώνα, με περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.

Στο Εδιμβούργο, με 360.000 λίρες μπορείτε να έχετε ένα ευρύχωρο τρίκλινο βικτοριανό διαμέρισμα σε έναν όμορφο δρόμο λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει και τζάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι διαθέτουν 365.000 λίρες και θέλουν να κατοικήσουν μόλις μία ώρα έξω από το Λονδίνο στο Tunbridge Wells μπορούν να αγοράσουν αυτό το σπίτι, κοντά στον σταθμό High Brooms και στα τοπικά σχολεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.