ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στα δικαστήρια ο Ν. Βέρτης με ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων

Στα δικαστήρια ο Ν. Βέρτης με ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων

Μια διαφωνία του Νίκου Βέρτη για το μαγαζί που εμφανιζόταν στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Αύγουστο του 2016 τον έχει οδηγήσει στα δικαστήρια της συμπρωτεύουσας. Ωστόσο, εκτός από το αστικό κομμάτι της διαφοράς και τις διεκδικήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών, ο δημοφιλής τραγουδιστής έχει καταθέσει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς του στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του κάποτε φίλου και σημερινού αντιδίκου του σχετικά με την υπόθεση της Θεσσαλονίκης, με τον τραγουδιστή να θεωρεί ότι έχει προσβληθεί και συκοφαντηθεί δημοσίως. Μάλιστα, προ ημερών επρόκειτο να εκδικαστεί η αγωγή, αλλά εμφανίστηκε η πλευρά του αντιδίκου κ. Ιγνάτιου Μάγκου ζητώντας αναβολή. «Υπάρχει αίτημα του εναγομένου για αναβολή της υπόθεσης γιατί ο δικηγόρος του βρίσκεται σε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε η πλευρά Μάγκου.

Η πλευρά του τραγουδιστή ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί την αναβολή, αφήνοντάς το στην κρίση του δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε να αναβληθεί η υπόθεση. «Παρακαλώ ζητούμε σύντομη δικάσιμο γιατί πρέπει να λήξει αυτή η ιστορία. Θέλουμε να δικαστεί», ανέφερε η συνήγορος του Νίκου Βέρτη, κ. Αικατερίνη Κουτσούκη. Τελικά, δόθηκε αναβολή για τον Οκτώβριο του 2017, όπου αναμένεται να συζητηθεί η υπόθεση.

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Για μένα το θέμα είναι ηθικό. Δεν πίστευα ποτέ πως ο τραγουδιστής που ανέδειξα, επένδυσα και τον έκανα να ξεχωρίσει, θα μου φερόταν με αυτό τον τρόπο. Το πρόβλημα βέβαια για τον Νίκο είναι πως εγώ μιλάω με στοιχεία και όχι με λόγια του αέρα. Το μαγαζί το έχω μισθώσει πολύ πριν από εκείνον και τα συμβόλαιά μου είναι πιστοποιημένα από τις αρμόδιες αρχές. Εχω κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, του έκανα τη χάρη να δουλέψει και δεν τον έκλεισα ενώ μπορούσα κι εκείνος με κορόιδεψε», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του σε γνωστό δημοσιογράφο, προκαλώντας όμως «δυσφορία» στον Νίκο Βέρτη, ο οποίος στράφηκε εναντίον του για τις δηλώσεις αυτές.

Ο Ιγνάτιος Μάγκος δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων για δέκα χρόνια. Στο παλμαρέ του έχει μαγαζιά όπως το «Ρόδον», το «Λίντο», τα «Αστρα», το «Πρίβιλετζ», το «Βαρελάδικο», αλλά και το «Οραμα». Για το τελευταίο νυχτερινό κέντρο προέκυψε η διαμάχη του με τον Νίκο Βέρτη, τον οποίο -όπως ισχυρίζεται- είχε ανακαλύψει και καθιερώσει στη Θεσσαλονίκη και διατηρούσαν «οικογενειακή σχέση».

Αιτία της διαμάχης λοιπόν είναι το εν λόγω κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν για ένα διάστημα ο Νίκος Βέρτης, με τον επιχειρηματία να ισχυρίζεται ότι εκείνος είχε νοικιάσει πρώτος το χώρο, τον οποίο χρησιμοποίησε τελικά ο τραγουδιστής και οι δύο εταιρίες του. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει πως «η μη χρήση του χώρου από τον ίδιο επέφερε διαφυγόντα κέρδη» στις επιχειρήσεις του, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού που δεν ευοδώθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν υπέρ του αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, ενώ έχει καταθέσει αγωγή ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ και μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή. «Η αγωγή μου δεν στρέφεται μόνο στους ιδιοκτήτες του χώρου αλλά και στις δυο εταιρίες του Βέρτη. Πρόκειται για χρήματα που διεκδικώ καθώς με τη χρήση του χώρου από τον επιχειρηματία Βέρτη και όχι μόνο τραγουδιστή, έχασα πέρα από τα χρήματα και την ψυχική ηρεμία μου. Δεν πρόκειται να το αφήσω. Θα έχουμε πολλά δικαστήρια στο μέλλον. Να είστε σίγουροι», ανέφερε στην επίμαχη συνέντευξή του ο κ. Μάγκος.

Πολλές οι αναποδιές φέτος για τον καλλιτέχνη

Η φετινή σεζόν είναι μάλλον δύσκολη για τον τραγουδιστή, αφού εκτός των δικαστικών περιπετειών του με τον κ. Μάγκο αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα. Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2016 έπεσε θύμα κλοπής, όταν άγνωστοι άνοιξαν το σπίτι του στη Βούλα, αφαιρώντας από το χρηματοκιβώτιο χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας, ενώ μόλις πριν από ένα μήνα το μαγαζί στο οποίο εμφανίζεται έκλεισε για δύο ημέρες. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχαν εμφανιστεί τα ξημερώματα στο νυχτερινό μαγαζί, που βρίσκεται στην περιοχή του Αιγάλεω, προσποιούμενοι τους πελάτες. Από τον έλεγχο του κλιμακίου διαπιστώθηκε τότε πως στο νυχτερινό μαγαζί διασκέδαζαν πάνω από 3.000 θαμώνες και δεν είχαν κοπεί παρά 32 αποδείξεις συνολικής αξίας 6.500 ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να μπει «λουκέτο» για 48 ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.