Αυτά είναι τα τέσσερα πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (φωτό)

Αυτά είναι τα τέσσερα πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (φωτό)

Κυριολεκτικά πρόκειται για αηδιαστικά ποτά που σίγουρα δε θα θέλαμε να δούμε μπροστά μας.

Κρασί από τρία πέη
Ναι, σωστά διαβάσατε… πέη και για να σάς προλάβουμε, δεν πρόκειται για ένα κρασί με απλά ένα παράξενο όνομα, εδώ κυριολεκτούμε. Το ευρέως γνωστό λοιπόν στην Κίνα Tezhi Sanbian Jiu είναι ένα κρασί που παράγεται από ρύζι και πέη από τρία διαφορετικά ζώα (φώκια, ελάφι και καντονέζικου σκύλου) σε ζύμωση τα οποία η κινεζική παραδοσιακή ιατρική προωθεί ως δραστικά σεξουαλικά διεγερτικά. Έλεος!

Κρασί με νεογέννητα ποντίκια
Έχουμε καταλάβει ότι τις πιο εξωφρενικές συνήθειες που αφορούν το φαγητό και το ποτό θα τις βρούμε σε ασιατικό έδαφος όμως εκεί που έχουμε την εντύπωση ότι χειρότερα δε γίνεται (κρασί από πέη διαβάσατε παραπάνω) συνειδητοποιούμε ότι γενικά οι Ασιάτες έχουν μια αξιοπερίεργη αντίληψη για τον τρόπο που μπορούν να θεραπεύσουν διαφόρων τύπων ασθένειες, εν προκειμένω δυσλειτουργίες του αναπνευστικού ή του συκωτιού και πολλές άλλες. Στην Κίνα και την Κορέα λοιπόν ως «τονωτικό υγείας» χρησιμοποιούν ένα ποτό που ουσιαστικά είναι κρασί ρυζιού στο οποίο έχουν προσθέσει ζωντανά νεογέννητα ποντίκια τα οποία έχουν αφήσει να ζυμωθούν τουλάχιστον για ένα χρόνο. Αηδία και απέχθεια ταυτόχρονα!

Κρασί με δηλητηριώδη φίδια
Στην Κίνα, το Βιετνάμ και τη νοτιοανατολική Ασία έχουν ένα ακόμα ιδιότυπο ποτό με βάση το κρασί ρυζιού, όπου (δυστυχώς για τα δύσμοιρα τα ζωντανά) περιέχει επίσης ζωικό στοιχείο, στην περίπτωσή μας κάποιο νεκρό δηλητηριώδες φίδι όπως κόμπρα π.χ το οποίο αφήνουν στο ποτό για μερικούς μήνες πριν καταναλωθεί. Η ιδέα βασίζεται στο ότι η αιθιλική αλκοόλη διαλύει το δηλητήριο αποδίδοντας εν τέλει ένα ποτό που μπορεί να ενισχύσει την υγεία και το ανοσοποιητικό. Υπάρχει και η εκδοχή που κάποιοι θεωρούν ακόμα πιο ισχυρή: αυτή όπου στο ποτό εκχυλίζεται και το αίμα του φιδιού… Αντίστοιχο ποτό κυκλοφορεί και με σκορπιούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κοκτέιλ με ακρωτηριασμένο δάχτυλο
Φεύγουμε από Ασία και πάμε προς Καναδά πλευρά… Εδώ συναντάμε μια περίπτωση ακόμα πιο ανατριχιαστική από τις προαναφερόμενες αφού φτάνουμε στα όρια του κανιβαλισμού… Τι εννοούμε; Πραγματικά είναι άξιο απορίας το γιατί κάποιος θα έπινε ένα κοκτέιλ με ένα δάχτυλο (ναι, ανθρώπινο δάχτυλο) και θα το απολάμβανε κιόλας. Είναι πολλοί όμως απ’ ότι φαίνεται οι τρελοί εκεί έξω και εξίσου πολλοί αυτοί που επικροτούν την τρέλα τους. Ο λόγος για το ιδιόμορφο Sourtoe κοκτέιλ που σερβίρεται στο ξενοδοχείο Downtoun στην πόλη Ντόουσον Το οποίο φτιάχνουν με ουίσκι από την περιοχή Γιούκον στο οποίο προσθέτουν και ένα… ταριχευμένο ανθρώπινο δάχτυλο. Οι «εμπνευστές» του συγκεκριμένου ποτού μάλιστα ενθαρρύνουν τους θαμώνες όταν πίνουν το εμφανέστατα μακάβριο αυτό ποτό να αφήσουν το δάχτυλο να… αγγίξει τα χείλη τους για να απολαύσουν πλήρως την εμπειρία! Ωστόσο, όσο τολμηροί και αν είναι, δεν επιτρέπεται να το καταπιούν γιατί το πιθανότερο είναι να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο της τάξης των 500 δολαρίων όπως συνέβη με έναν… θερμόαιμο θαμώνα το 2013. Υπάρχουν όμως και μερικά «εφεδρικά» δάχτυλα ενώ δέχονται και δωρεές για την περίπτωση που έχετε κάποιο περισσευούμενο δαχτυλάκι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.