ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το… «όλο νόημα» βλέμμα της Σοφίας Λόρεν στο ντεκολτέ της Μάνσφιλντ- Μια μάχη «στήθος με στήθος» (φωτό)

Το… «όλο νόημα» βλέμμα της Σοφίας Λόρεν στο ντεκολτέ της Μάνσφιλντ- Μια μάχη «στήθος με στήθος» (φωτό)

Η «θρυλική» Σοφία Λόρεν είχε… προσπαθήσει να εξηγήσει την αιτία για το πλαϊνό και έντονο βλέμμα που έριξε στην Τζέην Μάνσφιλντ, άλλο μεγάλο sex-symbol του 1950, και το οποίο απαθανατίστηκε σε μια ιστορική φωτογραφία.

Και οι δύο καλλονές, εκρηκτικής ομορφιάς σταρ του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1950, κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Ηταν στις 12 Απριλίου 1957, η Σοφία Λόρεν είναι 23 ετών και η Τζέην Μάνσφιλντ 24. Και οι δύο είναι γνωστές για τις απίστευτες καμπύλες τους και οι δύο πρωταγωνιστούν εκείνη την εποχή στις ταινίες «Η χαμένη πολιτεία» και «Η ξανθιά κι εγώ».

Είναι καλεσμένες σε μια βραδιά που διοργανώνει η 20th Century-Fox, προς τιμήν της «καυτής» ιταλίδας σταρ …η οποία δεν δείχνει ενθουσιασμένη με την αντίπαλό της. Και ενώ η Τζέην Μάνσφιλντ χαμογελάει στον φωτογράφο, η Σοφία Λόρεν ρίχνει ένα ειρωνικό βλέμμα, γεμάτο νόημα στο πλούσιο ντεκολτέ της ξανθιάς σταρ.

Πενήντα χρόνια μετά την λήψη αυτής της εμβληματικής φωτογραφίας, η Σοφία Λόρεν μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Entertainment Weekly». Οχι, είπε, δεν ήταν περιφρόνηση αυτό που έδειξαν τα μάτια της αλλά …φόβος.

«Κοιτάξτε την εικόνα. Πού είναι τα μάτια μου; Εχουν επικεντρωθεί πάνω στις θηλές της γιατί φοβάμαι ότι θα βγουν έξω και θα προσγειωθούν στο πιάτο μου. Στο πρόσωπό μου μπορείτε να δείτε το φόβο. Φοβάμαι τόσο πολύ ότι όσα βρίσκονται μέσα στο φόρεμά της θα εκραγούν –BOOM– και θα χυθούν στο πιάτο μου».

Εκείνη η βραδιά ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός, όπως είπε η ιταλίδα σταρ.

«Η Paramount είχε διοργανώσει μια βραδιά για μένα. Ολος ο κόσμος του κινηματογράφου ήταν εκεί, ήταν απίστευτο. Και τότε κατέφτασε η Τζέην Μάνσφιλντ, τελευταία. Για μένα ήταν εκπληκτικά».

Από τότε οι φαν της ιταλίδας σταρ της ζητούν να τους αφιερώσει αυτή τη φωτογραφία αλλά εκείνη αρνείται να το κάνει.

«Δεν το κάνω ποτέ. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτή την ιστορία που δημιουργήθηκε με το βλέμα. Και κυρίως από σεβασμό στην Τζέην Μάνσφιλντ, γιατί δεν βρίσκεται πια στη ζωή».

Αλλά η ιστορία με το βλέμμα της Σοφία Λόρεν δεν δείχνει να είναι τόσο αθώα, όσο την περιέγραψε η ιταλίδα καλλονή. Η αμερικανίδα ξανθιά «βόμβα» Τζέην Μάνσφιλντ έκανε ό,τι μπορούσε εκείνο το βράδυ, όπως δείχνουν και οι υπόλοιπες φωτογραφίες για να κερδίσει τον …διαγωνισμό στήθους από την ιταλίδα αντίπαλό της:

Είναι προφανές ότι η Μάνσφιλντ προκλητικά στέκεται δίπλα στην ιταλίδα σταρ για να δείξει τα προσόντα της. Σε μια από τις φωτογραφίες το στήθος της αποκαλύπτεται εντελώς:

Η Τζέην Μάνσφλιντ πέθανε δέκα χρόνια μετά την λήψη αυτής της φωτογραφίας, σε ηλικία 34 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στην Λουιζιάνα. Τα τρία παιδιά της -εκ των οποίων και η Mariska Hargitay, η οποία έγινε ηθοποιός- βρίσκονταν μαζί της μέσα στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά επέζησαν από το δυστύχημα.

Η αμερικανίδα σεξοβόμβα είχε εμμονή με το στήθος της και το επεδείκνυε σε κάθε περίπτωση. Ηταν το βασικό της όπλο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.