«Persona non grata» στο διεθνές τζετ-σετ ο Harvey Weinstein μετά το σκάνδαλο παρενοχλήσεων (φωτό)

«Persona non grata» στο διεθνές τζετ-σετ ο Harvey Weinstein μετά το σκάνδαλο παρενοχλήσεων (φωτό)

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός ανήρ του Χόλιγουντ, Harvey Weinstein, είναι πλέον persnona non grata στις κοσμικές παρέες αλλά μετά το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε δεκάδες γυναίκες.

Πέρα από τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα των αρρωστημένων διαθέσεων του Weinstein, υπάρχει και η σύζυγός του, Georgina Chapman, η οποία τον εγκατέλειψε μερικά 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ από τους New York Times.

Μαζί της πήρε και τα δύο παιδιά τους, την κόρη τους Indian Pearl και το γιο τους Dashiell. «Η καρδιά μου σπαράζει για όλες αυτές τις γυναίκες που υπέφεραν τρομακτικό πόνο λόγω αυτών των ασυγχώρητων πράξεων» σημείωνε σε επίσημη ανακοίνωσή της, όπου έδινε ουσιαστικά ένα άδοξο τέλος στο δεκάχρονο γάμο τους.

Η γνωριμία και ο γάμος

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός γνωρίστηκε με τον κινηματογραφικό παραγωγό το 2004, χρονιά που η κόρη του εκατομμυριούχου Brian Chapman και της δημοσιογράφου Caroline Wonfor «βγήκε» από τον πρώτο της γάμο.

Τότε ήταν που ξεκινούσε μαζί με το επίσης πρώην μοντέλο Keren Craig το brand τους. Τρία χρόνια αργότερα, παντρεύτηκαν. Ταυτόχρονα η Marchesa αναπτυσσόταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αφού ολοένα και συχνότερα οι διάσημες σταρ του Χόλιγουντ επέλεγαν τουαλέτες του οίκου για τις εμφανίσεις τους στο πολυφωτογραφημένο κόκκινο χαλί.

Το επίσημο ντεμπούτο είχε γίνει το 2004, στην πρεμιέρα του Bridget Jones: The Edge of Reason, στο Λονδίνο, όταν η οσκαρική πρωταγωνίστρια, Renée Zellweger, εμφανίστηκε με φόρεμα ενός άγνωστου ως τότε label.

Ακολούθησε η Cate Blanchett στην πρεμιέρα του The Aviator στη Ρώμη – και οι πρώτοι ψίθυροι για το ρόλο του Weinstein. Φυσικά και οι δύο ταινίες ήταν παραγωγές του.

Cate Blanchett, Jennifer Lopez, Halle Berry, Emma Watson, Renée Zellweger, Blake Lively, Kate Hudson, Sandra Bullock, Anne Hathaway, Octavia Spencer, Sienna Miller είναι μερικές από τις σταρ που έχουν φορέσει τα ρούχα του διάσημου οίκου τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, η επιρροή του Weinstein στην επιλογή τους να ντυθούν από το brand της συζύγου του δεν προέκυψε τώρα.

Οι ψίθυροι μετατράπηκαν σε δημοσιεύματα καθώς η Marchesa γιγαντωνόταν. «Κατά πόσο αυτή η επιτυχία είναι εξαιτίας της βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιείται οWeinstein;» ρωτούν οι L.A. Times, ενώ η Vogue αναρωτιόταν με τη σειρά της σε άρθρο της: «Τι θα αντέξει περισσότερο; Ο γάμος του ζευγαριού ή το brand;».

Δύο χρόνια αργότερα το «ευαγγέλιο της μόδας», η Vogue, τοποθετεί τη Marchesa στις δέκα κορυφαίες φίρμες παγκοσμίως. Και αν θεωρεί κανείς πως η ενασχόληση με τη μόδα είναι μια πράξη ματαιοδοξίας, αρκεί να αναφέρουμε το εντυπωσιακό ποσό των 3 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, στο οποίο εκτιμάται η παγκόσμια αγορά ένδυσης, με τα ενδύματα και τα αξεσουάρ πολυτελείας να αγγίζουν τα 340 δισ. ευρώ.

Στην κόψη του ξυραφιού

Ωστόσο το στοίχημα του περιοδικού μπορεί να βγει άκυρο. Ο γάμος μεν διαλύθηκε, αλλά τα σημάδια δεν είναι αισιόδοξα για την άλλοτε κραταιά φίρμα. Μπορεί η Marchesa να είναι άλλη μια παράπλευρη απώλεια του τεράστιου σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης δεκάδων γυναικών από τον «κροίσο του κινηματογράφου»;

Τα ρεπορτάζ και οι γνώστες της αγοράς μόδας μιλούν για τις τάσεις φυγής που διακατέχουν πλέον τα στελέχη του οίκου μόδας, τάσεις που ενισχύθηκαν από την απόφαση της Helzberg Diamonds να ακυρώσει τη συμφωνία με τον οίκο – το λανσάρισμα της εταιρείας θα γινόταν αυτό το μήνα. Ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό χτύπημα, καθώς ο οίκος ανακοίνωσε την ακύρωση της επίδειξης για την κολεξιόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους μόδας του Χόλιγουντ μίλησε ανώνυμα στην Daily Beast τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή είμαστε εν μέσω ενός τσουνάμι και δεν νομίζω πως έχουμε δει ακόμη όλες τις παράπλευρες απώλειες». «Πραγματικά πιστεύω πως κάποια μαγαζιά θα σταματήσουν να πουλάνε τα ρούχα του οίκου» δήλωσε στο ίδιο σάιτ ένας μεγαλέμπορος της βιομηχανίας ενδύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον το στοίχημα έχει αλλάξει: Θα βυθιστεί μαζί με το γάμο και ο διάσημος οίκος μόδας του ζεύγους;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.