Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Δεν είναι βιασμός αν μια γυναίκα προωθεί την καριέρα της με σχέσεις άλλου είδους…»

Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Δεν είναι βιασμός αν μια γυναίκα προωθεί την καριέρα της με σχέσεις άλλου είδους…»

«Αν μια γυναίκα αποφασίσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις για να προωθήσει την καριέρα της αυτό δεν συνιστά βιασμό». Αυτό υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times και κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

«Αν μια γυναίκα αποφασίζει ότι χρειάζεται να έχει σεξουαλικές επαφές με έναν παραγωγό του Χόλιγουντ ώστε να προωθήσει την καριέρα της, και το κάνει, και το βρίσκει αηδιαστικό, αυτό δεν είναι βιασμός«. Αυτό είπε συγκεκριμένα ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν. Κι επέμεινε: «Πήρατε την εκούσια απόφαση ότι είστε έτοιμες να κάνετε κάτι που σας είναι προσωπικά αποκρουστικό με σκοπό να προωθήσετε την καριέρα σας. Δεν είναι έγκλημα«.

Επιμένει πως όλα ήταν… συναινετικά ο Χάρβεϊ Γουάινστιν!

«Η προώθηση μέσω του καναπέ δεν εφευρέθηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν«, συνέχισε ο Μπράφμαν. Εξηγώντας ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είχε ήδη αυτή τη φήμη «πολύ πριν γεννηθεί ο ίδιος».

Περισσότερες από εκατό γυναίκες, μεταξύ των οποίων διάσημες ηθοποιοί κατηγορούν τον Γουάινστιν ότι τις παρενόχλησε ή τις βίασε. Μερικές εξ αυτών η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάλμα Χάγιεκ. Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες αφορούν γεγονότα που συνέβησαν πριν από πολλά χρόνια ή ακόμη και δεκαετίες.

Έρευνες σε βάρος του 65χρονου παραγωγού διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Λονδίνου. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονταν εξ αρχής ότι οι σεξουαλικές σχέσεις του με όλες αυτές τις γυναίκες ήταν συναινετικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπράφμαν είχε εκπροσωπήσει τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν όταν τον κατήγγειλε για επίθεση μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel και κατάφερε να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Τον Φεβρουάριο ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι «η συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν ήταν άμεμπτη αλλά δεν υπάρχει τίποτα το εγκληματικό σ’ αυτήν και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα φανεί ότι προώθησε περισσότερες γυναίκες σε ρόλους-κλειδιά από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του κινηματογραφικού τομέα«.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.