ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Vanille Kipferl: Τα παραδοσιακά κουλουράκια βανίλιας made in Greece κατακτούν τη Γερμανία (Βίντεο)

Vanille Kipferl: Τα παραδοσιακά κουλουράκια βανίλιας made in Greece κατακτούν τη Γερμανία (Βίντεο)

Με μία παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή made in Greece και σε… άπταιστα ελληνικά, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, δίνει τη δική της γιορτινή «νότα» με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο στα social media.

Ο λόγος για τα… Βανίλε Κίπφερλ (Vanille Kipferl), τα παραδοσιακά -σε Γερμανία και Αυστρία- «μισοφέγγαρα» μπισκότα που ευωδιάζουν βανίλια.
Στο tweet και, αντίστοιχα, στο post στο Facebook της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρονται λεπτομερώς τα υλικά και η διαδικασία, ενώ προσφέρονται οδηγίες και σε βίντεο.

Τα υλικά για τη ζύμη:
• 2 sticks βανίλιας
• 210 γρ. βούτυρο αγελ.
• 80 γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

Τα υλικά για τη διακόσμηση:
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 4 φακελάκια αρωματισμένη ζάχαρη
βανίλιας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτέλεση:
• Χαράζουμε τα sticks κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους
της βανίλιας προσεκτικά
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τους σπόρους βανίλιας, το
βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το
μείγμα
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα
και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα
• Αρχικά χτυπάμε με τον γάντζο του μίξερ και εν συνεχεία
ζυμώνουμε λίγο ακόμα με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να μην
κολλάει.
• Χωρίζουμε σε 8 τεμάχια και πλάθουμε το κάθε ένα σε ρολό
• Τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε τα
ταψιά με χαρτί ψησίματος
• Κόβουμε φέτες πάχους 1-2 εκ. από τα ρολά και σχηματίζουμε
μισοφέγγαρα
• Βάζουμε τα μισοφέγγαρα στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ
τους
• Ψήνουμε στους 175°C για 20 λεπτά
Για τη διακόσμηση
• Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την αρωματισμένη ζάχαρη
βανίλιας
• Βάζουμε προσεκτικά τα κουλουράκια στο μείγμα της ζάχαρης
(προσέχουμε να είναι χλιαρά) καi τα γυρνάμε από όλες τις
μεριές για να κολλήσει το μείγμα πάνω τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.