Έκαναν 2 παιδιά πριν γνωριστούν – Βρήκε τον ανώνυμο δωρητή σπέρματος μέσω social media και ερωτεύτηκαν (φωτο – βίντεο)

Έκαναν 2 παιδιά πριν γνωριστούν – Βρήκε τον ανώνυμο δωρητή σπέρματος μέσω social media και ερωτεύτηκαν (φωτο – βίντεο)

Τον ανώνυμο δωρητή σπέρματος που είχε χρησιμοποιήσει πριν από 11 χρόνια για να γεννήσει τα παιδιά της, ερωτεύτηκε μια μητέρα από τις ΗΠΑ.

Η 42χρονη Τζέσικα Σέαρ, που ζει πλέον με τον 52χρονο Ααρών Λονγκ στο Σιάτλ, τον οποίο εντόπισε πολλά χρόνια αφότου είχε κάνει μια ανώνυμη δωρεά σπέρματος σε εκείνη και τον τότε σύζυγό της, δίνοντάς τους την δυνατότητα να αποκτήσουν την κόρη τους Άλις και ένα ακόμη κοριτσάκι.

Όταν η Άλις έγινε 11 ετών, έκανε μία εξέταση DNA, που ταυτοποίησε τον Ααρών ως πατέρα της, και έτσι η Τζέσικα τον εντόπισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν από κοντά, η έλξη ήταν στιγμιαία, κάτι που η Τζέσικα πιστεύει ότι οφείλεται και στα δύο παιδιά που τους ενώνουν.

«Όταν οι άνθρωποι γνωρίζονται, αρχίζουν να βγαίνουν και μετά παντρεύονται, συχνά κοιτάζουν με αφοσίωση ο ένας τον άλλον και πιστεύουν ότι θα ήταν υπέροχο να αποκτήσουν απογόνους που θα μοιάζουν με αυτούς» δήλωσε στο BBC.

«Είχα ήδη περάσει μια δεκαετία με αυτούς τους απογόνους. Όταν γνώρισα τον Ααρών από κοντά, ήταν σαν να τον ήξερα ήδη».

Ο Ααρών πριν αρκετά χρόνια δώριζε σπέρμα «δύο φορές την εβδομάδα για περίπου έναν χρόνο» και εκτιμά ότι μπορεί να έχει ακόμη και 67 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

«Το 1994 δεν είχα αποφασίσει τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου» εξήγησε ο Ααρών για την απόφασή του να γίνει δωρητής σπέρματος, μια εμπειρία που περιγράφεται λεπτομερώς στο ντοκιμαντέρ «Forty Dollars a Pop», που καταγράφει τις προσπάθειές του να δεθεί με κάποια από τα παιδιά των οποίων είναι ο βιολογικός πατέρας.

«Κάποια στιγμή, είδα μια διαφήμιση που έλεγε: ‘Πούλα το σπέρμα σου. Βγάλε λεφτά’» πρόσθεσε.

Το 2005, χρόνια αφότου ο Ααρών είχε αρχίσει να δωρίζει το σπέρμα του, η Τζέσικα και ο σύζυγός της επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν έναν ανώνυμο δότη για να αποκτήσουν δύο παιδιά –και επέλεξαν έναν άνδρα που περιέγραφε τον εαυτό του ως συγγραφέας και μουσικός.

Η Τζέσικα, που επίσης εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ μαζί με τον Ααρών και κάποια από τα παιδιά του, αστειεύτηκε πως επέλεξαν το δικό του σπέρμα γιατί ήταν «φθηνότερο», εξηγώντας πως οι δωρητές σπέρματος που διαθέτουν πτυχία και μεταπτυχιακά, τείνουν να ζητούν περισσότερα.

Όταν ο γάμος της Τζέσικα τελείωσε 10 χρόνια αργότερα, ήταν συντετριμμένη, καθώς η δεύτερη κόρη της που είχε αποκτήσει με τον ίδιο δωρητή, επέλεξε να πάει να μείνει με τον πρώην σύζυγό της.

Η Άλις, τώρα 13 ετών, συνέχισε να ζει με την Τζέσικα, ωστόσο, όταν ήταν 11 ετών, ήταν περίεργη να μάθει την ταυτότητα του βιολογικού πατέρα της και ζήτησε από την γιαγιά της για ένα τεστ DNA για τα Χριστούγεννα.

Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα – και με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – η Τζέσικα κατάφερε να περιορίσει την αναζήτηση για τον πατέρα της Άλις, χρησιμοποιώντας όσα γνώριζε για εκείνον από την αρχική δωρεά σπέρματος. Λίγο αργότερα, ανακάλυψε φωτογραφίες από τα πορτρέτα που έβγαζαν στο σχολείο και συνειδητοποίησε πως η ομοιότητα με την κόρη της ήταν αδιαμφισβήτητη.

Μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων η Τζέσικα ανακάλυψε πως ο Ααρών είχε άλλα πέντε παιδιά στην περιοχή του Σιάτλ, μέσω της δωρεάς σπέρματος.

Ο Ααρών ήταν πρόθυμος να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παιδιά του, οπότε σχεδίασε ένα «Γνωρίστε τα παιδιά μου» πάρτι και τα κάλεσε όλα, καθώς και φίλους, συγκατοίκους και πρώην συντρόφους, για να γνωριστούν μεταξύ τους. Τότε η Τζέσικα γνώρισε για πρώτη φορά τον πατέρα των παιδιών της.

Αρχικά οι δυο τους έγιναν πολύ καλοί φίλοι, αλλά αφότου η ίδια χώρισε με τον τότε σύντροφό της, κατάλαβε πόσα κοινά είχε με τον πατέρα των παιδιών της. Και επιμένει ότι υπάρχουν περισσότεροι λόγοι που τον αγαπά από το γεγονός πως έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

«Είναι στοργικός, επίμονος και με ακαδημαϊκές γνώσεις. Μαγεύεσαι από τα λόγια του. Είναι ενθουσιώδης, γεμάτος ιστορίες για ανθρώπους και περίεργα πράγματα» λέει η Τζέσικα. «Δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη που έχουν οι άλλοι γι’ αυτόν. Παίζει την δική του μουσική. Με το δικό του τύμπανο. Συχνά με ένα τουρμπάνι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οικογένεια μένει πλέον στο Σιάτλ, με την μητέρα του Ααρών, που πάσχει από Αλτσχάιμερ και την βιολογική του κόρη Μάντι, που επίσης εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.