Σκάνδαλο στο Χόλιγουντ: Διάσημοι ηθοποιοί εξαγόραζαν θέσεις σε Πανεπιστήμια για τα παιδιά τους (φωτο)

Σκάνδαλο στο Χόλιγουντ: Διάσημοι ηθοποιοί εξαγόραζαν θέσεις σε Πανεπιστήμια για τα παιδιά τους (φωτο)

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αμερική μετά τη δημοσιοποίηση σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκονται διάσημοι ηθοποιοί του Hollywood.

Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες σε βάρος δεκάδων προσώπων που βοηθούσαν εύπορους Αμερικανούς να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους σε σχολές της ελίτ, μεταξύ των οποίων τα πανεπιστήμια Γέηλ, Στάνφορντ και Τζορτζτάουν, σε μια πλεκτάνη ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, ως επικεφαλής της κομπίνας μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Σίνγκερ αναμένεται να αποδεχθεί την ενοχή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης για καταγγελίες που περιλαμβάνουν απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων.

H πασίγνωστη από τον ρόλο της στο σίριαλ «Νοικοκυρές σε απόγνωση» Φελίσιτι Χόφμαν.

Kατηγορείται πως έδωσε 15.000 δολάρια σε φιλάνθρωπική οργάνωση – «φάντασμα», ώστε να πλαστογραφηθούν τα αποτελέσματα στο τεστ της κόρης της.

Στη δικογραφία αναφέρεται και ο σύζυγός της, επίσης ηθοποιός Γουίλιαμ Μέισι, χωρίς να έχουν απαγγελθεί πάντως κατηγορίες εις βάρος του.

Η επίσης γνωστή από το ρόλο της στο «Full House» Λόρι Λάφλιν, κατηγορείται ότι έδωσε 500.000 δολάρια για να εξασφαλίσει πως τα παιδιά της θα πήγαιναν στο Πανεπιστήμιο που είχαν επιλέξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.