ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η μία κίνηση που αρκεί να κάνεις για να πείθεις τους άλλους

Το να πείσεις κάποιον να ακολουθήσει τον τρόπο σκέψης σου, είναι μια καλή πρόκληση

Αυτή είναι η μία κίνηση που αρκεί να κάνεις για να πείθεις τους άλλους

Πώς μπορείς να πείσεις κάποιον για κάτι που θέλεις είτε είναι στη δουλειά είτε στην προσωπική σου ζωή; 

Οι άνθρωποι προτιμούν να είναι συνεπείς με προηγούμενες υποσχέσεις.

Το να πείσεις κάποιον να ακολουθήσει τον τρόπο σκέψης σου, είναι μια καλή πρόκληση δεδομένου ότι μπορεί να αισθάνεται πιο expert ή ανώτερος από σένα. Μπορεί έτσι να νομίζεις αλλά η επιστήμη λέει ότι είναι πολύ πιο εύκολο στην πράξη.

Μια τεχνική από τον κοινωνικό ψυχολόγο, Robert Cialdini, που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί με επιτυχία, δείχνει ότι το να πείθεις τους άλλους είναι τελικά πολύ εφικτό. Αναγνωρίζοντας τις 7 αρχές της πειθούς, οι έξυπνοι ηγέτες κάνουν focus στην πιο σημαντική, εκείνη της δέσμευσης και της αφοσίωσης.

Η βασική ιδέα

Πώς λειτουργεί όμως αυτή η αρχή; Προέρχεται από την τάση που έχουμε ως άνθρωποι να δεσμευόμαστε σε ό,τι έχουμε πει ή κάνει. με άλλα λόγια, δίνουμε μεγάλη αξία σε προηγούμενες υποσχέσεις και τοποθετήσεις μας. Και αυτό είναι σημάδι και της μελλοντικής μας συμπεριφοράς.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει αναλάβει ένα συγκεκριμένο project, το πιο πιθανό είναι ότι και μελλοντικά θα μένει πιστός στη δέσμευσή του. Κι αυτό γιατί η συνέπεια σε προηγούμενες δεσμεύσεις μειώνει το επίπεδο της γνωστικής ασυμφωνίας.

Αυτή η αντίληψη προέρχεται από την τεχνική που ανακαλύφθηκε από τους ψυχολόγους του Stanford για πρώτη φορά και δείχνει την τέχνη του να μπορείς να πείθεις τους άλλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Aν τα λόγια σου στερούνται γενικά ειλικρίνειας, αν συγκρούονται με γεγονότα, περιστάσεις ή αντιλήψεις, δεν θα έχουν τη δύναμη να πείσουν κανέναν. Πες στους ανθρώπους ποια είσαι και τι κάνεις. Φρόντισε να είσαι αυτό το πρόσωπο και να κάνεις αυτό που είπες πως θα κάνεις γιατί μόνο έτσι θα αποπνεύσεις εμπιστοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.