Η Μόνικα Μπελούτσι στην Αθήνα: «Οι επιστολές της Μ.Κάλλας εμπλούτισαν την ζωή μου – Συγκινημένη που είμαι εδώ» (βίντεο)

Η Μόνικα Μπελούτσι στην Αθήνα: «Οι επιστολές της Μ.Κάλλας εμπλούτισαν την ζωή μου – Συγκινημένη που είμαι εδώ» (βίντεο)

Εδώ και λίγες ώρες η διάσημη Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι βρίσκεται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η ίδια έφτασε στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής, καθώς στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις». Η Μόνικα Μπελούτσι θα υποδυθεί τη σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια της όπερας.

Όσον αφορά την παράσταση, η ανάγνωση των επιστολών ακολουθεί χρονολογική σειρά, φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό θυελλώδη έρωτά της για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη και προσωπική λύπη και απελπισία.

«Αγαπώ την χώρα σας»

«Είμαι συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ την χώρα σας, το ξέρετε αυτό. Θα είναι τρία πολύ έντονα βράδια» είπε η πανέμορφη ηθοποιός στη συνέντευξη Τύπου.

Για τη Μόνικα Μπελούτσι το θέατρο «είναι εντελώς νέα εμπειρία, τόσο διαφορετική από τον κινηματογράφο».

«Ήμουν φοβισμένη όταν ο Τομ Βολφ μου ζήτησε να ερμηνεύσω τα γράμματα της Μαρίας Κάλλας, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ» συνέχισε η ίδια: «Είναι τόσο γεμάτα από συναίσθημα, ευθραυστότητα, ειλικρίνεια. Πολλοί έχουν πει ότι είχε μια τραγική ζωή, εγώ θα έλεγα είχε μια γενναία ζωή, ακολούθησε την καρδιά της, μια γυναίκα ασυμβίβαστη. Έκανε ό,τι ήθελε και ήξερε τι έκανε, λένε οι άνθρωποι που την γνώρισαν.

Θυσίασε όλη τη ζωή της στη μουσική, την καριέρα της – κι όταν γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση θέλησε να ζήσει την ζωή της σαν γυναίκα. Και πήρε διαζύγιο σε μια εποχή που απαγορευόταν στην Ιταλία. Δεν απέκτησε παιδιά, συχνά μιλούσε για μια δυστυχισμένη παιδική ζωή, για τις δύσκολες σχέσεις με τη μητέρα της. Η Μαρία Κάλλας παραμένει μια γυναίκα που εμπνέει, μια γυναίκα μοντέρνα».

Διερωτήθηκε τέλος, γιατί διάλεξε εκείνην ο Τομ Βολφ να διαβάσει τις επιστολές της Κάλλας: «Ίσως ήταν η μεσογειακή ενέργεια που διέθετε η Κάλλας; Ίσως η διεθνής της καριέρα; Ίσως επειδή ήταν ξένη όπου κι αν πήγαινε; Η μουσική εμπλούτισε την δική της ζωή. Οι επιστολές της εμπλούτισαν την δική μου ζωή», σχολίασε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.