Πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ με 80 εκατ. δολάρια ετησίως!

Πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ με 80 εκατ. δολάρια ετησίως!

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Iron Man», Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς σε ολόκληρο τον κόσμο, που καταρτίζει το περιοδικό Forbes, ενώ μαζί του στη λίστα φιγουράρουν για πρώτη φορά συνάδελφοί του από το Μπόλυγουντ.

Ο 50χρονος Ντάουνι, οι απολαβές του οποίοι ανήλθαν σε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια το διάστημα Ιουνίου του 2014 και Ιουνίου του 2015 παραμένει επικεφαλής στη λίστα του Forbes- για τρίτη συνεχόμενη χρονιά όπως επισημαίνει ο Guardian- λόγω της επιτυχίας της ταινίας Εκδικητές: Η εποχή του Ultron (Avengers: Age of Ultron), που συγκέντρωσε κέρδη 1,4 δισ. δολαρίων παγκοσμίως.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο βετεράνος Κινέζος ηθοποιός Τζάκι Τσαν, ηλικίας 61 ετών, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes κέρδισε τον περασμένο χρόνο 50 εκατομμύρια δολάρια καθώς μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε σε αμερικανοκινεζικές συμπαραγωγές όπως το Dragon Blade.

Ο Τσαν προηγείται αστέρων του Χόλυγουντ όπως ο Βιν Ντίζελ, που κατετάγη τρίτος, με ετήσιες απολαβές ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν άλλοι Αμερικανοί ηθοποιοί όπως ο Μπράντλεϊ Κούπερ (4ος, με 41,5 εκατ. δολάρια), Άνταμ Σάντλερ (5ος, με 41 εκατ. δολάρια, παρά τις χαμηλές επιδόσεις της ταινίας του Pixels στο παγκόσμιο box office, καθώς απολαμβάνει κέρδη που προέρχονται εν μέρει από τις συμφωνίες για την παραγωγή ταινιών με την εταιρεία Sony και το δίκτυο Netflix) και Τομ Κρουζ (6ος, με 40 εκατ. δολάρια).

Oι πρωταγωνιστές του ινδικού κινηματογράφου (Bollywood) Αμιτάμπ Μπατσάν, Σαλμάν Χαν και Ακσάι Κουμάρ βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, με τον 72χρονο Μπατσάν και τον 49χρονο Χαν να έχουν καταλάβει την έβδομη θέση με απολαβές ύψους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστος. Ο Κουμάρ βρίσκεται στην ένατη θέση, έχοντας κερδίσει 32,5 εκατομμύρια σε διάστημα ενός έτους.

Ακολουθούν βετεράνοι του Χόλιγουντ όπως ο Τζόνι Ντεπ (12ος με 30 εκατ. δολάρια) και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (13ος με 29 εκατ. δολάρια), ενώ στην 15η θέση συναντάμε τον «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρέγκ με 27 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλα…βαριά ονόματα βρίσκονται προς το τέλος της λίστας: Στη θέση 27, ο Τζορτζ Κλούνεϊ με 16,5 εκατ. δολάρια και αμέσως μετά, 28ος ο Μπραντ Πιτ με 16 εκατ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.