Σάλος στο παγκόσμιο τένις από τη συμπεριφορά του Eλληνο-αυστραλού Νικ Κύργιος [εικόνες & video]

Σάλος στο παγκόσμιο τένις από τη συμπεριφορά του Eλληνο-αυστραλού Νικ Κύργιος [εικόνες & video]

Το κακό παιδί του παγκόσμιου τένις, ο ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος, κατάφερε πάλι να ξεσηκώσει όλον τον κόσμο εναντίον του, κάνοντας σεξιστικά υπονούμενα για την κοπέλα του αντιπάλου του Σταν Βαβρίνκα

Θέλησε να πικάρει τον αντίπαλό του. Ίσως και να θέλησε να κάνει μια -κακή- πλάκα. Όμως δεν γνώριζε ότι τα μικρόφωνα στο γήπεδο ήταν ανοιχτά. Και κατέγραψαν όσα απίστευτα είπε στον αντίπαλό του.

Ο λόγος για τον Ελληνο-αυστραλό Νικ Κύργιος, ο οποίος σε μια διακοπή του αγώνα, είπε στον αντίπαλό του ότι: «Ο Κοκκινάκης “πηδ…” με την κοπέλα σου. Λυπάμαι γι’ αυτό φίλε».

Τη φράση αυτή την ξεστόμισε εναντίον του αντιπάλου του Σταν Βαβρίνκα, αναφερόμενος στην νέα του σχέση και παλιά γνωστή του. Όμως δεν είχε προσέξει τα μικρόφωνα.

Αλλά και τις κάμερες που τον κατέγραψαν. Κάνοντάς τον viral σε όλον τον κόσμο για τους εντελώς λάθος λόγους από την όποια αξία του ως παίκτης.

Το χτύπημα στον αντίπαλο, ο οποίος εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβε τι είχε ειπωθεί, ήταν πραγματικά κάτω από την μέση. Για τους γνωρίζοντες, ο Κύργιος αναφερόταν στον φίλο και συμπαίκτη του Θανάση Κοκκινάκη, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με την νυν σύντροφο του Βαβρίνκα, την Ντόνα Βέκιτς καθώς αγωνίζονταν μαζί στην ίδια ομάδα του μεικτού. Η Ντόνα μπήκε στην ζωή του Βαβρίνκα μετά τον χωρισμό του από την σύζυγό του, και από τότε είναι ζευγάρι.

Η κίνηση αυτή του Κύργιου πήρε διαστάσεις σε όλον τον κόσμο. Και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, και πέρα από τα στενά όρια του κόσμου του τένις. Ο αντίπαλός του, ο οποίος ειδοποιήθηκε αργότερα από φίλους του για το τι είχε γίνει, δήλωσε στο Twitter ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κύργιος συμπεριφέρεται άσχημα προς άλλους παίκτες. Και περιμένει να υπάρξει αυστηρή τιμωρία του από την Διεθνή Ομοσπονδία. 

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Νίκ Κύργιος ζήτησε συγνώμη για τα σεξιστικά του σχόλια, με τον 20χρονο Ελληνο-αυστραλό παίκτη να δηλώνει στην σελίδα του στο Facebook ότι όλα έγιναν πάνω στην έξαρση της στιγμής και ότι είναι απαράδεκτα από κάθε άποψη. Παρ’ όλα αυτά, η Διεθνής Ομοσπονδία αναμένεται να τον τιμωρήσει αυστηρά, με ποινή που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Για την ιστορία, τον αγώνα κέρδισε ο Κύργιος, έχοντας πάρει το πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο ο αγώνας διακόπηκε αφού ο Βαβρίνκα τραυματίστηκε και εγκατέλειψε την συνέχεια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κύργιος παραμένει στο στόχαστρο όλων στον κόσμο του τένις για την απρεπή συμπεριφορά του. Και τα διαρκή προβλήματα που δημιουργεί με παίκτες και προπονητές είναι σίγουρο ότι του κλείνουν τον δρόμο για μια πραγματικά μεγάλη καριέρα. 

O Νίκ Κύργιος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1995 και είναι Νο.28 στην παγκόσμια κατάταξη. Κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν 2013 στην κατηγορία των εφήβων και το Γουίμπλεντον 2013 στο διπλό στην κατηγορία των εφήβων.

H μεγαλύτερη νίκη του ήρθε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον 2014, στον οποίο νίκησε τον νούμερο 1 Ραφαέλ Ναδάλ 7-6 (7-5), 5-7, 7-6 (7-5), 6-3 με την βολή του αγώνα: ένα backhand ανάμεσα από τα πόδια του, και προκρίθηκε στον προημιτελικό. Απολαύστε τον στο δεύτερο βίντεο, όταν αποφασίζει να δείξει το ταλέντο του στο τένις, και όχι στις ύβρεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.