ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Αμερικανίδα ροκ σταρ, Chrissie Hynde, μιλά για το βιασμό της

Η Αμερικανίδα ροκ σταρ, Chrissie Hynde, μιλά για το βιασμό της

Η Αμερικανίδα ροκ σταρ, Chrissie Hynde, αναλαμβάνει την ευθύνη του βιασμού της, σε νεαρή ηλικία, από συμμορία μοτοσυκλετιστών και προτρέπει τις γυναίκες να μην φορούν ψηλοτάκουνα και να μην ντύνονται προκλητικά, για να μην «προκαλέσουν» τον βιαστή τους!

Την ευθύνη…του βιασμού της από συμμορία μοτοσυκλετιστών, αναλαμβάνει η 64χρονη ροκ σταρ,  Chrissie Hynde, με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της με τίτλο « Reckless». 

Σε συνέντευξή της στους «The Sunday Times», η Αμερικανίδα ρόκερ που μεσουράνησε τη δεκαετία του 80, είπε ότι εκείνη ευθύνεται που βιάστηκε σε ηλικία 21 ετών από τη συμμορία μοτοσυκλετιστών και μάλιστα, προέβη σε μία αχαρακτήριστη δήλωση:

«Αν κυκλοφορώ σεμνά ντυμένη και κάποιος μου επιτεθεί, θα πω είναι δική του ευθύνη. Αν όμως, είμαι προκλητική, τότε είμαι δελεαστική για κάποιον ανισόρροπο! Έλα τώρα! Είναι κοινή λογική!». 

Και συνέχισε λέγοντας: «Ξέρεις, αν δεν θέλεις να προσελκύσεις έναν βιαστή, μη φοράς τακούνια, ώστε να μπορείς να τρέξεις μακριά του. Αν όμως φοράς κάτι, που λέει: «Έλα να με….» καλό θα ήταν να μπορείς να αντιδράσεις γρήγορα! Λέω κάτι που τίθεται υπό αμφισβήτηση;»

Μιλώντας για την εφιαλτική εμπειρία του βιασμού της, είπε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μία ομάδα μοτοσυκλετιστών στο Οχάιο. Ήταν καλεσμένη σε ένα πάρτι και η συμμορία την παρέσυρε σε ένα ερειπωμένο σπίτι. «Αυτοί οι μοτοσυκλετιστές έτσι είναι, κάνουν ό,τι θέλουν. Αν κυκλοφορώ στο σπίτι με ένα εσώρουχο, μεθυσμένη, ποιος έχει την ευθύνη;», αναρωτήθηκε η Hynde.

Η τραγουδίστρια και συνθέτης, που αυτό το διάστημα ζει στο Λονδίνο, απάντησε και σε όσους την κατηγορούν ότι δεν υποστηρίζει το γυναικείο φύλο. Όπως τόνισε, και άλλες γυναίκες που υποστηρίζουν ότι είναι φεμινίστριες, στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο. Τέλος, σχολίασε τις σημερινές ποπ σταρ, που είπε ότι ντύνονται σαν «πορνοστάρ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Chrissie Hynde είναι περισσότερο γνωστή ως η frontwoman της μπάντας «The Pretenders». Είναι το μόνο σταθερό μέλος στην ιστορία της μπάντας, που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό, το 1978.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.