ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπιγιονσέ, η μαύρη θεά που έκανε σκόνη Πρινς & Μάικλ Τζάκσον κλείνει τα 34 [εικόνες]

Μπιγιονσέ, η μαύρη θεά που έκανε σκόνη Πρινς & Μάικλ Τζάκσον κλείνει τα 34 [εικόνες]

Η Beyonce (γεννημένη ως Beyoncé Giselle Knowles στο Χιούστον των ΗΠΑ στις 4 Σεπτεμβρίου του 1981) είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας.

Στα 34 της, έχει αφήσει πίσω της τον Prince και τον Michael Jackson, αφού το 2014 ανακυρήχθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη μαύρη σταρ όλων των εποχών.

Εχει πουλήσει πάνω από 118 εκατ. δίσκους παγκοσμίως, αριθμός που την κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους μουσικούς του κόσμου όλων των εποχών.

Η καλλιτέχνιδα που έχει δώσει μόνο μία συναυλία στην Ελλάδα, στις 8 Νοεμβρίου του 2009 στο Ολυμπιακό στάδιο κατέχει αναρίθμητα ρεκόρ, μεταξύ των οποίων η μοναδική γυναίκα καλλιτέχνις που έμεινε στο Νο 1 του παγκόσμιου box office για 37 εβδομάδες, η πιο καλοπληρωμένη μαύρη ηθοποιός στην ιστορία, η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες υποψηφιότητες την περασμένη δεκαετία, η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα Γκράμι σε μια βραδιά (το 2010 πήρε 6).

Destiny’s Child

Η Beyonce έγινε διάσημη από το ποπ/RnB γυναικείο γκρουπ Destiny’s Child με τις Kelly Rowland, Michelle Williams, Letoya και Latavia Roberson.

Το γκρουπ είχε μεγάλη επιτυχία καθώς μαζί κέρδισαν 2 γκράμι και οι Destiny’s Child ονομάστηκαν ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών και το καλύτερο σε πωλήσεις γυναικείο συγκρότημα όλων των εποχών (World music awards 2005, πουλώντας 60 εκατ. records), αλλά η σόλο καριέρα της είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τα ρούχα του συγκροτήματος τα έραβε η μαμά της.

Solo Καριέρα

Το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο Dangerously In Love κυκλοφόρησε το 2003 και περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες Crazy in Love (ft JayZ), Naughty Girl και Baby Boy. Το dangerously in love πούλησε 13 εκατ. αντίγραφα, και κέρδισε 5 grammys.

Το δεύτερο άλμπουμ της, με τίτλο B’ Day, κυκλοφόρησε το 2006 την μέρα των γενεθλίων της και πούλησε 541,000 αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα και πιάνοντας κορυφή στο top 200 του περιοδικού Billboard έγινε το δεύτερο πιο επιτυχημένο άλμπουμ της Knowles. Το παγκόσμιας φήμης single του άλμπουμ το “Irreplaceable” έγινε νούμερο 1 στις χώρες Αυστραλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Νεα Ζηλανδία και ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο του 2008 η Beyonce παντρεύτηκε τον ράππερ Jay-Z, ενώ 5 μήνες μετά κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της, με τίτλο I Am… Sasha Fierce και περιείχε 2 δίσκους και πούλησε 482,000 αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα ενώ βρέθηκε στην κορυφή του Billboard 200. Το άλμπουμ περιέχει τα χιτ singles ” Ιf I Were A Boy”, ”Single Ladies”, ”Brocken Hearted Girl”, ”Halo”, ”Sweet Dreams”, ”Diva”, ”Ego” και ”Video Phone”. Η περιοδεία της για την στήριξη του άλμπουμ, με 108 συναυλίες εισέπραξε 119.5 εκατ. δολάρια. Στα 56α γκράμι η Beyonce κέρδισε 3 συνολικά βραβεία: Για το άλμπουμ της, και τα τραγούδια ”Single Ladies” και ”Halo”. To 2010, συμμετείχε σε ένα τραγούδι με την Lady Gaga, το Τelephone.

Το τέταρτο της άλμπουμ ”4” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2011 και πούλησε 410,000 αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα και ανέβηκε στην κορυφή του billboard . Τα πρώτα singles από το άλμπουμ ήταν τα “Run the World (Girls)” και “Best Thing I Never Had”, τα οποία γνώρισαν επιτυχία. Το τέταρτο single του άλμπουμ ”Love On Top” έγινε επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις 7 Ιανουαρίου του 2012 η Beyonce γέννησε το πρώτο της παιδι, την Blue Ivy Carter. Toν Iανουάριο του 2013 οι Destiny’s Child κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ με τίτλο Love Songs, το οποίο περιείχε τραγούδια από τα προηγούμενα τους άλμπουμ. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το ντοκιμαντέρ της Beyonce ”Life Is But A Dream”.

Τον Δεκέμβριο του 2013 η Beyonce κυκλοφόρησε εντελώς απροειδοποίητα καινούργιο άλμπουμ με τίτλο το όνομα της στο itunes. Το άλμπουμ πήγε κατευθείαν στην κορυφή του billboard και χαρακτηρίστηκε ένα από τα καλύτερα explict ποπ άλμπουμ όλων των εποχών και έτσι έγινε η γυναίκα με τα περισσότερα άλμπουμ που ανέβηκαν στην θέση νούμερο 1 του billboard, επίσης περιέχει και ένα βίντεο για κάθε τραγούδι και έγινε αμέσως νούμερο 1 στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ BEYONCE πούλησε 1,4 εκατ. αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα. Το single Drunk In Love βρέθηκε στο top 5 του billboard.

Βραβεία

Ακόμα η Βeyonce έχει 20 γκράμι, 2 Legend awards,19 MTV Video Music awards πηγαίνοντας στη δεύτερη θέση με τους καλλιτέχνες με τα περισσότερα ΜTV VMA και είναι η γυναίκα με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Γκράμι. Γενικά η Beyonce ή αλλιώς Queen Bey όπως χαρακτηρίζεται από τα Μ.Μ.Ε λόγω του ότι ότι η σκηνική της παρουσία μπορεί να συγκριθεί μόνο με του Michael Jackson, έρχεται τρίτη στον πίνακα με τους καλλιτέχνες που έχουν τα περισσότερα βραβεία όλων των εποχών με 510+.

Το Recording Industry Association of America την αναγνώρισε ως τον καλύτερο μουσικό της δεκαετίας 2000s. Το 2009 η Billboard την ονόμασε Top Radio Artist της δεκαετίας και το 2011 της έδωσε το βραβείο για τον καλλιτέχνη της χιλιετίας.

Το 2013-2014 το περιοδικό Forbes την έβαλε στην κορυφή με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους παγκοσμίως και την ίδια χρονιά (2014) την κατέταξε 1η στους 100 καλύτερους celebrities, ενώ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος μαύρος καλλιτέχνης στην ιστορία, αφήνοντας στη θέση νούμερο 2 και 3 τους Michael Jackson και Prince.

Oι περιοδείες και τα ιλιγγιώδη κέρδη!

Η πρώτη της σειρά συναυλιών ήταν το Dangerously In Love Tour (2003) με συνολικά 9 σόου στην Ευρώπη.

Η The Verizon Ladies First Tour περιοδεία της Beyonce μαζί με την Alicia Keys και την Missy Elliott είχε συνολικά 30 σόου, χαρακτηρίστηκε η καλύτερη συναυλία του 2004 και τους επέφερε κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων.

Η πρώτη παγκόσμια περιοδεία της The Beyoncé Experience (2007)είχε 96 σταθμούς και της επέφεραν 90 εκατ. δολάρια.

Η τρίτη παγκόσμια περιοδεία της I am… Sasha Fierce/World Tour(2008- 2010) συμπεριλάμβανε 108 σόου και της επέφεραν κέρδη ύψους 119,5 εκατ. δολαρίων.

Η τέταρτη παγκόσμια περιοδεία της The Mrs Carter show world tour(2013-2014) συμπεριλάμβανε 132 σόου που της επέφεραν κέρδη ύψους 229,7 εκατ. δολαρίων, κατατάσσοντάς τη συναυλία στη θέση νούμερο 1 στις καλύτερες της δεκαετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παγκόσμια περιοδεία Οn the run tour της Beyonce και του Jay-Z (2014) συμπεριλάμβανε 21 σόου ενώ γέμισε όλα τα στάδια στο 100% χωρητικότητας από 37,863 – 96,994 άτομα. Η περιοδεία αυτή είναι στη θέση νούμερο 2 παγκοσμίως όλων των εποχών σε περισσότερες εισπράξεις ανά συναυλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.