Ο Σ.Γονίδης γράφει θεραπευτική μουσική και θεραπεύει ασθένειες με τη βοήθεια του… Πυθαγόρα

Ο Σ.Γονίδης γράφει θεραπευτική μουσική και θεραπεύει ασθένειες με τη βοήθεια του… Πυθαγόρα

Ο τραγουδιστής, ύστερα από ένα χρόνο μελέτης της πυθαγόρειας φιλοσοφίας για τη μουσική, που είναι γνωστή και ως «Μελωδία της αρμονίας των ουράνιων σφαιρών», συνέθεσε ένα κομμάτι διάρκειας πέντε λεπτών «διά πάσα νόσο», όπως αποκαλύπτει εφημερίδα.

Η μουσική του διάσημου καλλιτέχνη εφαρμόζεται ήδη πειραματικά σε μικρές κλινικές και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

«Τα κύτταρα έχουν νοημοσύνη. Νιώθουν τα συναισθήματά μας και ανάλογα συμπεριφέρονται. Η μουσική, από την άλλη, είναι δονήσεις που δρουν στο συνειδητό και στο ασυνείδητο έχοντας την ικανότητα να αλλάζουν τη διάθεσή μας. Εκτός από τη μουσική για ψυχαγωγία, υπάρχει και η θεραπευτική που αποτελεί τη “γλώσσα” που χρησιμοποιεί το σύμπαν. Αυτή η ανακάλυψη έχει γίνει χιλιάδες χρόνια πριν από αρχαίους φιλοσόφους, όπως ο Πυθαγόρας που αναφέρει πως το σύμπαν εκπέμπει μουσική σε μία και μοναδική συχνότητα. Αυτή τη συχνότητα βρήκα ύστερα από επίμονες μελέτες μηνών και θα σας αποκαλύψω μόνο πως έχει σχέση με την κυκλική κίνηση» τόνισε ο λαϊκός τραγουδιστής.

Ο Σταμάτης Γονίδης ασχολήθηκε με αυτή τη «θεραπευτική συχνότητα» για περισσότερο από ένα χρόνο. Ολα άρχισαν όταν αγαπημένο του πρόσωπο υπέφερε από έντονες ημικρανίες και κατάθλιψη.

«Κανένα φάρμακο δεν του πρόσφερε γιατρειά. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το πώς θα μπορούσα να τον βοηθήσω, έπεσα πάνω στη συχνότητα του Πυθαγόρα. Μελετώντας το έργο του για περισσότερο από ένα χρόνο, όπως και του Ιπποκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη μελωδία για λόγους θεραπευτικούς.

«Το σύμπαν με βοήθησε»

«Ηταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και συνεχώς έλεγα πως αφού ο Μότσαρτ τα κατάφερε δημιουργώντας σύνθεση για μωρά πατώντας στη “μουσική των ουράνιων σφαιρών” του Ελληνα φιλοσόφου, είχα αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρω. Κι έγινε. Το σύμπαν με βοήθησε πολύ και ο Θεός πιστεύω πως με οδήγησε με τον τρόπο του σε ένα μικρό θαύμα. Εχω μεγάλη θρησκευτική πίστη, αλλά αυτή τη στιγμή στο δικό μας σύμπαν ο θεός που κυριαρχεί είναι αυτός της ύλης. Ο σατανάς. Εμείς ως Ελληνες τουλάχιστον βαφτιζόμαστε και ακολουθώντας τα λόγια του Χριστού, που ήρθε να μας γλιτώσει από την υλική διάθεση. Οταν προσευχόμαστε, βλέπουμε την αλήθεια. Γιατί δεν είναι μόνο τα λόγια που λέμε, αλλά το συναίσθημα».

«Θέλω να έχει πρόσβαση όλος ο πλανήτης»

«Πειραματίστηκα και δούλεψα με τις νότες πολύ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δημιούργησα ένα πεντάλεπτο κυκλικό μουσικό κομμάτι προσθέτοντας και δικούς μου ήχους, με όργανο ένα έγχορδο που κατασκεύασα ο ίδιος. Οι συχνότητες αλλάζουν και κάποιοι “χτύποι” στο κομμάτι ξυπνάνε τα κύτταρα που βρίσκονται σε αδράνεια. Κουρδίζουν τον οργανισμό, με τις δονήσεις των χορδών να φτάνουν στους νευρώνες του εγκεφάλου» λέει ο λαϊκός καλλιτέχνης και υποστηρίζει πως «ο ασθενής πρέπει να φοράει ακουστικά όταν ακούει τη μελωδία και σε καμία περίπτωση να μην οδηγεί».

Αντιμετώπισε τη δυσπιστία

«Πρώτος το άκουσε ο άνθρωπος που υπέφερε από τις ημικρανίες, οι οποίες μέρα με την ημέρα άρχισαν να υποχωρούν. Ετσι αποφάσισα να παραχωρήσω αφιλοκερδώς τη μουσική σύνθεση σε μικρές κλινικές στην Ελλάδα και την Αμερική, με απίστευτα αποτελέσματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικές κακώσεις και σκλήρυνση κατά πλάκας. Υστερα από μήνες έχουμε πλέον αποδείξεις, όπως με ενημερώνουν γιατροί, κάνοντας λόγο για 300% βελτίωση της υγείας των ασθενών».

Ομως δεν βρήκε παντού τις ιατρικές πόρτες ανοιχτές. Αντιμετώπισε και τη δυσπιστία: «Είχα κάνει μια επαφή με έναν γιατρό, χειρουργό ογκολόγο με ειδίκευση σε επεμβάσεις εγκεφάλου. Το άκουσε, αλλά, όπως μου είπε σε φιλικό τόνο, δεν ήταν ιατρικό “εργαλείο” ούτε φάρμακο για να το χρησιμοποιεί. Δεν απογοητεύτηκα» εξομολογείται ο τραγουδιστής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως λέει, θα ανεβάσει τη σύνθεσή του στο διαδίκτυο, όταν πια θα είναι έτοιμη, για να μπορεί να τη βρει ο κόσμος που υποφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.